Troiţa de la Izvorul Mureşului a fost profanată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoane iresponsabile au mânjit cu vopsea roşie soclul monumentului amplasat în staţiunea harghiteană. Locuitorii din zonă nu înţeleg cui folosesc astfel de gesturi provocatoare, pentru că românii şi maghiarii din comună se înţeleg şi nu au avut conflicte.

Troiţa ortodoxă ridicată  la limita dintre localităţile Izvoru Mureşului şi Voşlobeni a fost profanată, a doua zi după sfinţirea făcută la praznicul Adormirii Maicii Domnului, de persoane necunoscute. Poliţia a fost sesizată, marţi seara, că pe două dintre laturile soclului pe care este ridicată o cruce din lemn sculptat  s-a scris, cu spray de culoare roşie, numărul „666" (numărul Diavolului) sub care a fost inscripţionat cuvântul „valah".

Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, IPS Ioan Selejan, a declarat că este regretabil că un asemenea eveniment se întâmplă într-o ţară creştină. „Este regretabil că într-o ţară creştină se întâmplă asemenea evenimente. Aici, în acest spaţiu, românii nu s-au putut bucura de Sfânta Maria, aşa cum s-au bucurat toţi românii. Cum nu s-a bucurat nici Avram Iancu, nici Hristos, de data aceasta, pentru că a fost şi el a doua oară răstignit, la Izvoru Mureşului", a afirmat arhiepiscopul.

Poliţiştii au adunat probe

Inspectoratul de Poliţie Judeţean a fost sesizat despre acest eveniment, a fost desfăşurată activitatea la faţa locului, în cadrul activităţilor am obţinut date, indicii, am ridicat chiar şi un obiect purtător de urme, astfel încât avem indicii că în scurt timp vom identifica şi autorii aceste fapte", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei harghitene, Gheorghe Filip

Mănăstirea cu hramul „Adormirea Maicii Domnului" din Izvoru Mureşului este aşezată la poalele Hăşmaşului Mare, între râurile Mureş şi Olt, la o altitudine de 950 m, pe DN 12, între Miercurea Ciuc şi Gheorghieni. În 1996, după Schimbarea la Faţă, s-a pus piatra de temelie a mănăstirii, iar în data de 15 august 2000 a avut loc sfinţirea Bisericii de către Preafericitul Patriarh Teoctist. Tot aici este adăpostită o raclă cu o părticică din Sfintele Moaşte ale Sf. Ierarh Nicolae aduse de la Bari-Italia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite