Tribunalul Braşov a admis cererea de intrare în insolvenţă a societăţii Hidromecanica Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Braşov a admis cererea de intrare în insolvenţă a producătorului de motoare şi turbine Hidromecanica (HIRY) şi a numit administrator judiciar provizoriu firma Casa de Insolvenţă Transilvania SPRL.

Hidromecanica a anunţat săptămâna trecută că va solicita Tribunalului Braşov intrarea în insolvenţă, ca urmare în principal a reducerii activităţii, pierderilor înregistrate şi a datoriilor acumulate către bugetul de stat.

Tribunalul a stabilit, totodată, termenele limită pentru depunererea cererilor de creanţă, de verificare şi comunicare a acestora, potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Hidromecanica pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Firma a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 4,5 milioane lei (aproape 1,1 milioane euro), în scădere cu 46% faţă de perioada similară a anului trecut, şi pierderi de 1 milion de lei (258.000 de euro).

În intervalul ianuarie-septembrie 2009, Hidromecanica a consemnat o cifră de afaceri de 8,3 milioane lei şi un rezultat negtiv de 7,2 milioane lei.

Veniturile din primele nouă luni ale acestui an au cumulat 59,4 milioane lei (14,2 milioane euro), de aproape şase ori mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2009, de 10 milioane lei.

Diferenţa a fost determinată de vânzarea, la începutul lunii iunie, a unui teren al firmei, situat în Centrul Civic din Braşov, cu 54 milioane lei, către firma Delparro, înregistrată în Olanda, care operează indirect reţeaua de magazine Cora.

Banii încasaţi pe teren au fost utilizaţi pentru plata unei părţi din datoriile pe care Hidromecanica le avea către bugetul de stat.

La finalul primelor nouă luni, Hidromecanica avea datorii totale de 76,6 milioane lei, cu 37% mai reduse decât la începutul anului, când obligaţiile de plată cumulau 122,5 milioane lei.

Pachetul majoritar de acţiuni al firmei este deţinut trei persoane fizice, Rodica-Elena Gîrbacea (37,79%) şi copii săi Iulia-Nicolae (11,33%) şi Teodor-Ştefan (11,33%).

În acţionariat se mai regăseşte SIF Transilvania (SIF3), care are 36,26% din capitalul social al Hidromecanica.

După primirea comunicatului privind intrarea în insolvenţă Bursa a suspendat acţiunile Hidromecanica de la tranzacţionare.

Totuşi, cea mai recentă operaţiune cu acţiunile Hidromecanica a fost realizată la 12 noiembrie, la preţul de 2,48 lei, în scădere cu 17,06%.

La acea dată au fost tranzacţionate doar 38 de acţiuni, pentru 94 de lei. La această cotaţie, capitalizarea Hidromecanica este de 8 milioane lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite