Criza amână renaşterea platformei Tractorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul imobiliar este acum în stadiu de reevaluare şi nu se ştie când vor fi reluate lucrările. Dezvoltatotul imobiliar a încetinit investiţiile de la Braşov, după ce România a fost lovită, în plin, de criza economică.

Acum trei ani, se anunţa, cu surle şi trâmbiţe, proiectul Coresi, o investiţie de 1,5 miliarde de euro. Investitorii anunţau atunci că proiectul va avea cinci module şi va cuprinde, printre altele, un centru expoziţional de 25.000 de metri pătraţi, un shopping center de 100.000 de metri pătraţi, cu cel puţin 200 de magazine, 6.000 de apartamente, un centru de afaceri, un hotel, parcuri pe o suprafaţă de 10 hectare, o clinică de dializă, un spital, un nou pod şi, probabil, şi un campus universitar.

Multe promisiuni

Vechea uzină Tractorul a fost demolată pentru a face loc noului cartier rezidenţial şi de afaceri. Până acum au prins contur doar un centru de afaceri şi clinica de dializă, unică în judeţul Braşov. „Companii internaţionale de renume precum IBM, CGS, Fresenius sau Freudenberg au deschis centre operaţionale la Coresi şi au creat aproximativ 1.000 locuri de muncă, în industrii diferite (IT, financiar, medical). O parte dintre clădirile de birouri existente au fost renovate, transformându-se în clădiri conforme cu standardele internaţionale. Toate amenajările făcute până în acest moment, cât şi construcţiile ulterioare, sunt personalizate în funcţie de specificaţiile clienţilor", se arată într-un comunicat trimis de Iulia Şuteu, PR-ul dezvoltatorului imobiliar.

Investiţie blocată de criză

În ultimii doi ani, de când recesiunea economică a lovit domeniul imobiliar, investiţiile au stagnat. Proiectul este acum reevaluat şi nu se ştie dacă va mai avea forma anunţată iniţial. În plus, nu se ştie nici când vor fi reluate investiţiile.

„Situaţia economică actuală la nivel mondial, dar şi realităţile socio-economice şi schimbările profunde cu care se confruntă acum diferite industrii în România, în special cea de real estate, au determinat fondul de investiţii Cheyne Capital să decidă încetinirea ritmului de dezvoltare a proiectului Coresi din Braşov pentru următoarea perioadă. Reprezentanţii companiei Centerra Management, dezvoltatorul proiectului Coresi, amplasat pe locul fostei platforme industriale Tractorul Braşov, anunţă că a început un proces de reevaluare a proiectului, care să ia în considerare situaţia actuală a pieţei", se mai arată în comunicatul trimis de Iulia Şuteu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite