Facultăţile au primit note de la Ministerul Educaţiei. Află aici cât de bună este facultatea la care înveţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei a împărţit în cinci categorii valorice programele oferite de universităţi: de la A- cel mai bun, la E- cel mai slab. În categoria A sunt 20,19% de programe considerate de top din cele 1075. Categoria B reuneşte 22,1% din totalul programelor de studiu, categoria C strânge aproape un sfert, în timp ce grupa D- 12,19%, iar E - 20,9%.

ora. 12.30 Prorectorul Universităţii „Transilvania", Constantin Duguleană spune că nu a avut încă timp să studieze clasificarea specializărilor de la Braşov, dar că acele calificative nu arată valoarea unei facultăţi. „ Nu am apucat să studiez clasificarea. Nu este însă vorba drespre o ierarhizare şi nici nu ne afectează financiar. O facultate care a primit calificatul A nu înseamnă că este mai bună decât alta care a primit E. La Braşov nu există motive ca unele specializări să fie puse deasupra celorlalte", ne-a declarat Constantin Duguleană, prorectorul Universităţii „Transilvania" Braşov.

Universitatea „Transilvania" din Braşov are facultăţi din toate categoriile. Predominante sunt însăî cele care au primit calificativul B- Adică sunt bune, dar nu de elită.

În categoria A au fost clasate Ingineria Aerospaţială, Silvicultura, Ingineria Mecanică, Ingineria Mediului, specializările de Contabilitate şi Relaţii Economice Internaţionale, Facultatea de Sport şi cea de Ştiinţe ale Educaţiei, Ingineria Electrică şi Energetică, dar şi Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă".

Multe specializări au obţinut „nota" B: Inginerie şi management, Ştiinţele Comunicării, Finanţe, Administrarea Afacerilor, Management, Marketing. Filologie, Ştiinţe Culturale, Muzică, Informatică, Telecomunicaţii, Ingineria Produselor Alimentare, Robotică, Inginerie Industrială şi Ingineria Materialelor.

În mod surprinzător facultăţile cu cea mai mare concurenţă nu au obţinut calificative prea bune. Au luat abia „nota" C, adică un nivel de studii destul de bun. În această categorie se încadrează următoarele specializări: Matematică, Medicină, Inginerie Civică şi Instalaţii, Inginerie Geologică, Psihologie, Drept, Sociologie, Asistenţă Socială şi Ingineria Sistemelor, calculatoarelor şi tehnologia informaţiei.

Cele mai slabe facutăţi care au primit calificativul E sunt: Inginerie Chimică, Fizică şi Cibernetică, statistică şi informaţie economică.

Puteţi vederea întreg topul naţional pe www.edu.ro.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite