Sabina Turcu, eleva de nota 10, a Braşovului UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabina Turcu, o elevă de nota 10 (zece)!
Sabina Turcu, o elevă de nota 10 (zece)!

În urma testării naţionale de la finalul clasei a VIII-a, o singură elevă din municipiul Braşov a reuşit performanţa de a obţine nota finală 10. La 13 ani, şagunista Sabina Turcu este un model pentru oricare dintre noi.

Pe lângă rezultatul excelent obţinut de adolescenta braşoveancă după patru ani de gimnaziu, Sabina are marele merit de a dărâma barierele şi ideile preconcepute prin felul ei de a fi şi de a gândi. Contrar unei opinii cvasi-generale preconcepute, Sabina Turcu nu şi-a tocit coatele pe băncile şcolii cu gândul de a fi permanent prima din clasă. Sabina nu este o „tocilară" detestată de colegi, ci o tânără cu o inteligenţă nativă care frizează genialitatea. Un copil cu preocupări fireşti, extrem de curios, cu o evidentă înclinaţie către partea practică a lucrurilor.

sabina turcu, eleva de nota 10

Click pe poze pentru alte imagini din viaţa Sabinei Turcu

Nu a învăţat pentru note

„Nu m-am străduit niciodată să obţin note foarte mari. Nici nu mi s-a părut atât de important. Merg la şcoală cu plăcere, mai ales pentru că la noi în clasă este o atmosferă foarte plăcută. Am profesori şi materii preferate, ca orice elev, iar la aceste obiecte îmi este cu atât mai uşor să am rezultate bune", spune cu modestie Sabina.

Nici părinţii Sabinei nu i-au pretins nicioadată tinerei note mari. „Niciodată notele nu au fost o prioritate pentru noi. Le-am explicat însă fetelor noastre că ar fi păcat, dotate fiind cu o inteligenţă aparte, să nu se folosescă de acest dar. Nici Sabina, nici sora ei, nu sunt recompensate cu lucruri deosebite pentru rezultatele de la şcoală. Sabina era ultima din clasa ei care nu avea un telefon mobil, de exemplu", spune cu umor Cătălina Turcu, mama Sabinei.

Lucrări perfecte la Testele Naţionale

Deşi subiectele de la limba română şi matematică de anul acesta au creat probleme multor absolvenţi de clasa a VIII-a, Sabina Turcu le-a rezolvat perfect. „M-am bucurat de subiectul de creativitate de la limba română şi mi-au plăcut problemele aplicate de la matematică. Am rezolvat subiectele cu răbdare şi nu pot să spun că mi s-a părut vreunul foarte greu", spune Sabina. După examen, tânăra elevă a refuzat să consulte baremele şi a aşteptat cu răbdare rezultatele. „Înainte de examen se gândea că poartă o responsabilitate destul de mare de a demonstra şi la teste ceea ce demonstrase în patru ani de gimnaziu. După testări, a fost liniştită şi şi-a apreciat corect rezultatul", explică mama fetei.

Sabina Turcu va face şi anii de liceu tot la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna", iar apoi este hotărâtă să urmeze Facultatea de Arhitectură. Îşi doreşte să călătorească mult, să vadă lumea şi să-şi păstreze prietenii puţini şi adevăraţi pe care îi are.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite