Covasna: Teren internaţional de golf la Vârghiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul a fost lansat anul trecut, iar lucrările de construcţie ar putea începe în această primăvară, după obţinerea autorizaţiilor necesare.

În Terenul Internațional de Golf de la Vârghiș este implicat un grup de austrieci, dorindu-se realizarea aici a unei investiții de aproximativ 90 de milioane de euro, care ar urma să fie finalizată până în anul 2014.

Terenul de golf de la Vârghiș ar urma să aibă terenul 27 de găuri și va fi primul teren internațional din țară. Proiectul arată că acesta se va întinde pe 106 hectare de teren, din care 20% va fi suprafața propriu-zis construită, în timp ce alte 60 de hectare vor cuprinde proiectul Riverside, un amplu proiect turistic derulat de același grup de investitori, care va cuprinde hoteluri, case și vile, cafenele, magazine sau terenuri pentru divertisment și sport.

În spatele proiectului terenului de golf stau trei tineri arhitecți, Hanna Biro din Miercurea Ciuc, Radu Matei și Bejan Carmil, din Sfântu-Gheorghe, în vârstă de 25 de ani, toți absolvenți de arhitectură peisagistică.

400 de locuri de muncă
Lucrările au fost întârziate din cauza birocraţiei. „Proiectul nu a fost a abandonat, însă merge foarte greu cu autorizaţiile. În plus,  încă se mai achiziţioneaţă terenuro de la localnici. Este vorba despre foarte multe acte, documente, pentru că investitorii vor să aibă proprietate pe terenuri, fiind vorba despre o afacere în care se vor aduce sume de bani foarte mari", a explicat Csiki Janos, iniţiatorul proiectului, pentru covasnamedia.ro.

Odată cu începerea lucrărilor de realizare a terenului de golf, la Vârghiș se vor crea în jur de 400 de locuri de muncă, ceea ce ar însemna o adevărată evoluție a zonei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite