Spectacol la instrumentul cu coarde invizibile, în Piaţa Sfatului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benedict Popescu cutreieră toată ţara pentru a promova ineditul instrument, foto: Stelian Grăjdan
Benedict Popescu cutreieră toată ţara pentru a promova ineditul instrument, foto: Stelian Grăjdan

Benedict Popescu (61 de ani) a lăsat trecătorii din Braşov cu gura căscată. Muzicianul cântă la un instrument neobişnuit, creaţie proprie, denimit teramin.

Benedict Popescu se „joacă" cu mâine prin aer şi scoate suntete dumnezeieşti. Dispozitivul teramin funcţionează pe principiul oscilatorilor electromagnetici care se folosesc de miscările corpului uman pentru a scoate sunete. Muzicianul este, la bază, doctor în ficică.

Acest aparat este neobişnuit, este singurul instrument la care se poate cânta fără a fi atins. L-am descoperit în Anglia, pe vremea când urmam stagiul unei burse NATO pentru doctorat. Eu cântam la fierăstrău, dar am rămas fascinat de teramin", mărturiseşte fizicianul.

Benedict Popescu a muncit doi ani la construirea aparatului şi cântă la teramin de 11 ani, dar susţine că încă mai face eforturi pentru a-l face cunocut în România. Muzicianul are şi câteva albume înregistrate cu muzică interpretată la teramin.

Doctot în fizică, Benedict a renunţat la munca de cercetare şi şi-a îndreptat toate resursele spre pasiunea instrumentul cu coarde invizibile. „Am lucrat mai mult în străinătate în domeniul cercetării, în Germania şi Anglia. Din păcate, în România, nu există nici măcar bani pentru salarii în domeniul cercetării", a mai spus Benedict Popescu.

Cu ajutorul instrumentului teramin, Benedict Popescu interpretează melodii celebre şi compoziţii personale. De altfel, pentru a promova instrumentul, muzicianul merge prin toată ţara.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite