Atenţie! Au apărut ţepe cu asigurări private de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Autorităţile avertizează că o nouă mega-afacere piramidală se extinde cu repeziciune în ţară profitând de ignoranţa şi sărăcia oamenilor.

Tot mai multe firme fantomă promit câştiguri uriaşe din colectarea de adeziuni la viitoarele case private de asigurări de sănătate. Asta deşi noua lege a sănătăţii nici măcar nu a intrat în vigoare.
Potrivit mytex.ro, internetul este plin de aşa-zise anunţuri de oferte de „cursuri" pentru viitori agenţi pentru colectarea de asigurări de sănătate.

Cel care cade în plasă plăteşte o taxă care poate ajunge şi până la 100 de lei în schimbul căreia nu primeşte nici un certificat de absolvire al acestor aşa-zise cursuri, ci doar promisiuni de zeci de mii de euro, atenţie! după apariţia legii a cărei formă nici nu este cunoscută deocamdată.

Într-o convorbire telefonică înregistrată, un astfel de fals agent spune că afacerea este „tunul anului" pentru că oricum asigurările de sănătate vor fi obligatorii. „Puteţi să câştigaţi 10.000 de euro, 20.000 de euro, foarte uşor. E tunul anului la propriu! Nu o să mai apară aşa ceva în viaţa noastră niciodată", îşi ademeneşte el interlocutorul, potrivit mytex.ro.

Zeci de braşoveni au plătit nu 100, ci 65 de lei pentru un curs. Practic pentru o prezentare care a durat 40 de minute. In plus dacă un om înscrie mai multe cunoştinţe la aceste cursuri, primeşte o anumită sumă de bani.

„ Îi sfătuim pe braşoveni să nu aibă încredere în anunţurilede pe internet şi să nu dea bani necunoscuţilor. Cel mai bine este să apeleze la firme autorizate, să nu se grăbească şi să aştepte ca legea să intre în vigoare", ne-a declarat comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt la Poliţia Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite