Telefoanele bunicilor sunt expuse la Muzeul de Istorie. Vezi telefonul folosit de Gheorghe Gheorghiu-Dej

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de aparate de colecţie, din secolele XIX şi XX,  sunt expuse pe pot parcursul lunii iunie la Braşov.

Cel mai vechi exemplar din expoziţie este un veritabil „Ericsson", din 1898, din Suedia. Aparatul este de masă şi este dotat cu celebra manivelă care ajuta la formarea numărului interlocutorului.

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII!

image

Aparatele expuse sunt de masă, de perete, civile, dar şi militare, din Primul şi Al Doilea Război Mondial. Una dintre piesele speciale ale expoziţiei se presupune că a aparţinut unuia dintre conducătorii României postbelice.

Este o piesă deosebită, despre care se crede că i-a aparţinut preşedintelului Georghe Gheorgiu-Dej. De altfel, este şi piesa centrală a expoziţiei", a spus Rozalinda Poesea, curatorul expoziţiei.

image

Piesa este din seria celor arizanale, produse în România anului 1950, automată, de tip secretariat.

Printre piesele expuse se numără şi exemplare moderne, din anii '70 şi '80. În plus, pot fi admirate şi vechile telefoane pubice, dar şi o grămadă de cartele telefonice de la colecţionari, care arată evoluţia aparatelor de comunicare.

Marea majoritate a telefoanelor au fost aduse la Muzeul de Istorie de la Muzeul Judeţean de Istroie din Buzău. „Toate aparatele au fost restaurate cu ajutorul componentelor originale şi sunt în perfectă stare de funcţionare. Aparatele au aparţinut colonelului Sorin Antohi, care le-a donat muzeului din Buzău", a mai spus Rozalinda Posea.

image

Proiect educaţional

Expoziţia se numeşte „Vocea de altădată - Incursiune în lumea comunicării" şi este realizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Colegiul Tehnic Transilvania, Grădiniţa nr. 3 şi Şcoala generală nr. 25.

Pe tot parcursul perioadei de vizitare a expoziţiei elevii vor avea posibilitatea să înveţe mai multe despre comunicare, într-un mod inedit. Preţul unui bilet este de 1,5 lei pentru elevi, 3,5 lei pentru pensionari şi 7 lei pentru adulţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite