O firmă din Braşov a ţepuit 20 de primari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva
Arhiva

Zeci de primari din Gorj s-au trezit acţionaţi în instanţă şi cu conturile blocate după ce o firmă din Braşov a încercat să obţină bani pe servicii pe care nu le-a prestat, relatează cotidianul.ro. Deşi, ar fi trebuit să ofere servicii de arhivare electronică, firma a adus la primării cel mult câteva scannere.

Cel puţin 20 de primari din Gorj s-au ales şi cu banii luaţi şi fără sistem de arhivare electronică. Unii au primit în schimbul facturii de 10.000 de lei două scannere. Alţi primari nu au primit nimic, decât factura pe care trebuiau să o achite în 15 zile.

Mulţi dintre primari nu au plătit facturile. Aşa s-au trezit cu penalităţi uriaşe şi cu executorul judecătoresc la poarta instituţiei. „Ei m-am supus hotărârii judecătoreşti, am plătit suma care mi s-a dat în hotărârea judecătorească, 102 milioane lei vechi, iar restul, până la 760 de milioane de lei, cum zice domnul executor, nu i-am plătit. Am făcut plângere penală pentru că am fost înşelat", a declarat, pentru cotidianul.ro, primarul din comuna Turburea, Ion Bârca.

Poliţia face cercetări

„În acest caz a fost înregistrat un dosare penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică.

Cea mai complicată situaţie a fost la Roşia de Amaradia. Deşi fusese executată silit odată, primăria a fost luată din nou la bani mărunţi, după ce firma a cesionat creanţele unei alte societăţi.

„E o firmă fantomă şi cu siguranţă vor încerca să ţepuiască şi alţi primari, pentru că majoritatea primarilor am făcut contract la vremea respectivă. Există posibilitatea ca mâine-poimâine să se facă cedare de creanţe către altă firmă şi să o ia de la zero", a precizat, pentru cotidianul.ro, primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite