Atenţie braşoveni! Dacă nu vă plătiţi impozitele vă treziţi cu toate conturile blocate UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul Cod Fiscal permite Fiscului să blocheze salariile, pensiile, dar şi orice alte conturi persoanelor care au restanţe la plata taxelor şi impozilelor locale.

Până acum au fost „vânaţi" cei care nu şi-au achitat dările pe anii trecuţi. De luna aceasta, se trece însă şi la executarea celor care nu au achitat nimic anul acesta, mai exact taxele aferente primului trimestru.

La Braşov, aproximativ 20% din totalul contribuabililor se află în această situaţie. Peste 20.000 de braşoveni ar putea să se trezească, în zilele următoare, cu o somaţie de la Finanţe. „Termenul pentru achitarea impozitelor pentru începutul anului a expirat la 31 martie. Vom emite somaţii şi vom declanşa procedura de executare silită doar în cazul braşovenilor ale căror datorii depăşesc 100 de lei. În cazul celorlalţi debitori, vom aştepta următorul termen, 30 septembrie", a explicat Marian Voinescu, şeful Direcţiei Finanţelor Locale Braşov.

În cazul în care nu îşi achită dările, după ce au fost somaţi, datornicii se vor trezi cu conturile blocate. Direcţia de Taxe şi Impozite trimite automat o adresă bancii prin care cere blocarea imediata a conturilor.

Două modalităţi de recuperare a restanţelor

În cazul salariilor şi pensiilor, banii pot fi recuperaţi prin două modalităţi. Fie toţi odată, în cazul în care venitul este mai mare decât datoria, fie eşalonat. Adică, lunar, din cont sunt extrase sume care să nu depăşească a treia parte din venit.
Peste 85.000 de braşoveni s-au grăbit să-şi plătească taxele şi impozitele locale, pentru întreg anul, până în 31 martie, inclusiv. Inspectorii de la Direcţie de Impozite şi Taxe Locale Braşov au colectat astfel 43.260.000 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite