Moş Crăciun îşi instalează cartierul lângă Biserica Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Parcul Lumea Copiilor se deschide „Târgul Tradiţiilor de Crăciun”
În Parcul Lumea Copiilor se deschide „Târgul Tradiţiilor de Crăciun”

Un târg de Crăciun identic cu cel de la Nurenberg se deschide mâine, lângă Biserica Neagră. „Christkindlesmarkt" va fi, însă, de dimensiuni mult mai mici faţă de cel din Germania, dar va avea acelaşi farmec.

„Vor fi amenajate 20 de casuţe ale lui Moş Crăciun. Fiecare va avea pe exterior câte o plachetă pe care vizitatorii vor putea citi câteva vorbe despre comercinaţi. Lucrăm foarte mult la partea de decor şi vrem să îl facem în aşa fel încât să semene cât mai mult cu cel de la Nurenberg", a explicat Anemona Hermenean, PR al evenimentului.

În decorul de poveste, din care nu va lipsi bradul de Crăciun, comercianţii vor veni cu produse deosebite, făcute chiar de mâna lor. „Vor fi artizani care vin în premieră la Braşov, cu lucruri unicate: globuri din plexiglas fluorescent, decoraţiuni pentru bard sau pentru casă şi multe altele. Nu va lipsi vinul fiert de Nurenberg şi nici cârnaţii nemţeşti, aduşi chiar din Germania", a mai spus Anemona Hermenean.

Donaţii pentru copiii sărmani

Târgul de Crăciun va avea şi o latură umanitară. Organizaţia Salvaţi Copiii va avea aici o căsuţă unde se pot face donaţii în bani, haine, rechizite sau jucării pentru copiii nevoiaşi. „Anul acesta, donaţiile vor ajunge la cele zece fetiţe orfane crescute de măicuţele de la Mănăstirea Mărcuş. Vrem să mai ajutăm şi copiii internaţi la Spitalul TBC de pe Stejeriş, care este pe cale de desfiinţare", a completat Hermenean.

De la târg nu va lipsi nici Căsuţa Ursuleţilor, de unde braşovenii pot„înfia" un urs de la Rezervaţia Libearty de la Zărneşti sau pot face donaţii penrtru câinii fără stăpân aflaţi în grija Asociaţiei „Milioane de Prieteni".

Târgul este deschis până în seara de ajun, între orele 11.00 şi 20.00.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite