Târg de Crăciun şi Orăşelul Copiilor, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ediţia de anul trecut a Târgului de Crăciun a avut mare succes în rândul braşovenilor. Foto: Arhivă.
Ediţia de anul trecut a Târgului de Crăciun a avut mare succes în rândul braşovenilor. Foto: Arhivă.

Micuţii vor fi cei mai fericiţi. Se vor putea plimba cu trenuleţul Thomas şi îl vor putea întâlni pe Moş Crăciun. Evenimentul se va desfăşura în Piaţa „Chilipir" de pe strada Mihai Viteazu 1-3. Sunt aşteptaţi mii de vizitatori.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI

Atmosfera de poveste, specifică târgurilor de Crăciun germane, va poposi şi în acest an la Brasov, începând de vineri. Târgul va fi deschis, zilnic, între orele 12.00-21.00. „Se doreşte crearea unei tradiţii construite în jurul sărbătorii Crăciunului, care să aibă continuitate în timp. Acest lucru va contribui la promovarea turismului la nivel naţional şi internaţional", a declarat Anemona Hermeneanu, unul dintre organizatori.

Preparate tradiţionale

Cea de-a două ediţie a evenimentului vine cu surprize şi multă distracţie. La căsuţele din lemn, braşovenii vor fi ademeniţi cu bucate tradiţionale preparate la grătar, cu peşte pe ţepuşă, vin şi pălincă autohtonă, brânzeturi, fructe confiate, multe dulciuri şi gemuri naturale. Nu vor lipsi meşteşugarii care vor aduce la Braşov cadouri inedite şi decoraţiuni pentru brad, toate hand-made. În plus, vor exista terase încălzite.

Şi cum sărbătoarea Crăciunului este cea mai aşteptată de copii, micuţii vor avea parte de multă distracţie. Special pentru ei se va amenahja un derdeluş natural, în zona dinspre Colina Universităţii. Aici vor fi organizate concursuri de săniuş, iar câştigătorii vor avea ocazia să se distreze gratis, la vară, la Natura Parc.

De la Orăşelul Copiilor nu va lipsi trenuleţul Thomas. Acesta are staţia la Chilipir şi îi va duce pe copii în călătorii de neuitat, zilnic, între orele 18.00-19.00. Tot în zonă, va fi şi Luna Parc unde micuţii vor găsi maşinuţe şi caruseluri.

Scrisori pentru Moş Crăciun

Moşul va vizita zilnic Orăşelul Copiilor, de luni până vineri, între orele 17.00-19.00, iar sâmbătă şi duminică între orele 14.00-22.00. Cei mici vor avea parte de multe surprize şi se vor putea fotografia cu Moşul. În plus, îi vor putea aduce scrisori cu dorinţele de Crăciun. Toate scrisorile se vor strânge într-o urnă, iar în 23 decembrie, la ora 20.00 se vor extrage trei dintre ele, iar autorii lor vor fi premiaţi de Moş Crăciun. 

În cadrul Târgului de Crăciun se va amenaja un spaţiu special unde se vor aduna jucării de la braşoveni, care vor fi dăruie copiilor instituţionalizaţi  şi celor internaţi în spitale.

În fiecare weekend, pe scena evenimentului de la „Chilipir" vor concerta formaţii cunoscute, vor mixa DJ, vor fi show-uri de clovni, dar şi multe concursuri.

La deschiderea de vineri vor concerta copiii din corul „Viva la Musica“, iar Junii braşoveni vor susţine un program tradiţional. Sâmbătă, de la ora 17.00, trupa „Gypsy Band“ va susţine un concert incendiar. Pe scenă vor urca şi dansatori profesioniţti de la Şcoala de Salsa, iar seara va fi încheiată de un concert extraordinar aş trupei Heaven.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite