Tablouri de 180.000 de euro, expuse la Muzeul de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vatră la Rucăr de Grigorescu
Vatră la Rucăr de Grigorescu

Instituţia va primi în custodie, joi, trei dintre cele mai valoroase opere vândute pe piaţa de artă din România ale pictorilor Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian şi Gheorghe Pătraşcu, valoarea acestora fiind de 180.000 de euro.

Cele trei capodopere sunt "Vatră la Rucăr" de Nicolae Grigorescu, "Ţărăncuţă" semnată de Ştefan Luchian şi "Casă Ţărănească" realizată de Gheorghe Pătraşcu, transmite Mediafax. Lucrările vor fi expuse timp de un an.

Opera "Vatră la Rucăr" semnată de Nicolae Grigorescu a fost achiziţionată în cadrul Licitaţiei Artmark "Vechi Maeştri ai Picturii Româneşti", cu 95.000 euro. Pictura, datată 1902, aparţine ultimilor ani de creaţie ai artistului şi ilustrează o scenă dintr-un interior tradiţional, temă regăsită frecvent în întreaga sa operă.

Cea de-a doua pictură, "Ţărăncuţă", este semnată de Ştefan Luchian. Lucrarea a fost achiziţionată la Licitaţia "Vechi Maeştri ai Picturii Româneşti", organizată anul acesta de Casa Artmark. Preţul de adjudecare al celei mai dorite lucrări s-a ridicat la 75.000 euro. "Ţărăncuţă" provine din celebra colecţie Virgil Cioflec, primul monografist al lui Ştefan Luchian şi este prezentă în catalogul "Luchian" semnat de Theodor Enescu, ediţia 2007.

O altă lucrare deosebită, "Casă Ţărănească", realizată de Gheorghe Pătraşcu, este cea de-a treia operă pe care braşovenii o pot admira începând de joi. Certinvest Artă Românească, primul fond de investiţii în artă din România, deţine lucrarea ce a fost adjudecată cu echivalentul sumei de aproximativ 10.000 euro, în cadrul unei licitaţii publice.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite