Taberele de schi, ultima modă printre părinţii cu bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazare la pensiuni de lux, în apropierea pârtiilor, lecţii de schi sub privirile părinţilor şi plimbările cu sănii trase de cai sunt câteva dintre atracţiile taberelor.

În judeţul Braşov se organizează tabere de iarnă în Predeal, Pârâul Rece, Bran şi Poiana Braşov. Preţurile depăşeşc 1.000 de lei pentru un copil.
Tabăra de schi de la Predeal costă 1.200 de lei. Părinţii por alege o serie în perioada 13 ianuarie -2 martie în funcţie de vârsta copiilor. Sunt acceptaţi chiar şi micuţi de patru ani. Organizatorii taberei oferă cazare la pensiune de patru stele, trei mese pe zi, echipamennt complet de schi şi lecţii cu instructori profesionişti. Copiii sunt permanent supravegheaţi şi participă la multe concursuri cu premii. Pachetul nu include taxele la instalaţiile de transport pe cablu.

image

Distracţie şi la Pârâul Rece

O altă tabără de iarnă, de schi şi showboard, se organizează la Pârâul Rece. O serie de şapte zile costă 1. 278 de lei. Pe lângă cazare chiar lângă pârtia de schi şi pensiune completă, copiii participă la lecţii de schi şi la multe jocuri cu scop educativ. Instructorii îi testează pe toţi cursanţii pentru a vedea dacă vreunul dintre ei are abilităţi de schior profesionist.
Seriile sunt formate din câte opt copii, iar la final micuţii primesc şi diplome de participare. Preţul nu include echipamentul de schi şi costul transportului pe cablu. Taberele se organizează din 8 până în 14 ianuarie şi din 19 până în 25 februarie.
„Încă se mai fac înscrieri şi mai avem locuri libere. În ultimul timp se vede o creştere a numărului de solicitări. Părinţii sunt mai atenţi la educaţia copilului şi se vede un interes crescut pentru sporturi, nu neapărat doar pentru cele de iarnă. Părinţii caută programe care să ajute la dezvoltarea personală a copiilor şi îi încurajează să socializeze şi să comunice", ne-a declarat Marian Manolache, reprezentant al taberei de la Pârâul Rece.

image

Poiana Braşov, cea mai solicitată

Una dintre cele mai solicitate tabere de schi este cea din Poiana Braşov, unde un sejur costă 1.200 de lei. Pe lângă schi, micuţii se pot distra la piscină sau săniuş, se pot da cu patinele şi pot face plimbări cu săniile trase de cai. În plus se organizează şi multe jocuri în pensiunea unde sunt cazaţi copiii.
„Sunt multe solicitări. Avem locurile ocupate, dar excepţional mai putem suplimenta pentru unul sau doi copii", a spus Ana Maria Mănuţiu, responsabil tabără de schi Poiana Braşov.
Şi la Bran se organizează tabere de iarnă din 15 ianuarie şi până în 15 martie. Costurile sunt de 199 de lei pe zi, cu pensiune completă.


Tabere şi pe Valea Prahovei

Copiii se pot bucura de o vacanţă la schi într-una dintre staţiunile de pe Valea Prahovei. Cele mai ieftine tabere sunt organizate în perioada 16-22 ianuarie şi 23-29 ianuarie, la Buşteni, şi costă 950 de lei de persoană. Tarifele includ cazarea, trei mese zilnic, plus două gustări pe pârtie, cursurile de schi şi activităţile de după terminarea cursurilor. La toate acestea se adaugă tarifele pentru închirierea echipamentelor. În ianuarie şi februarie se organizează tabere de schi şi la Sinaia, iar preţurile sunt între 1.100 şi 1.300 de lei de persoană.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite