Taberele şcolare trec în administrarea Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Consiliul Local Braşov a validat transferul taberelor de la Dâmbu Morii şi Timişu de Sus, din custodia Ministerului Educaţiei, în cea a Primăriei.

Măsura a fost luată cu scopul de a facilita reabilitarea spaţiilor care s-au degradat foarte mult, în ultimii ani. Pentru că nu s-au mai făcut investiţii şi nici lucrări de întreţinere, majoritatea taberelor şcolare din Braşov au ajuns în paragină.

Primăria va prelua cinci vile şi două cabane la Timişu de Sus şi alte cinci construcţii din zona Dâmbu Morii. „Noi am solicitat ca aceste clădiri să treacă în patrimoniul nostru, lucru care se poate decide prin hotarâre de guvern. Dorim să reabilităm aceste imobile şi, împreună cu Inspectoratul Şcolar, să propunem organizarea unor schimburi de cazare cu litoralul, pentru elevii de la munte", a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Consiliul Local, care va administra taberele şcolare se obligă să păstreze aceeaşi destinaţie a imobilelor şi să le redea acestora funcţionalitatea. În cazul clădirilor neintabulate, Primăria va alcătui documentaţia necesară pentru înscrierea lor în cartea funciară.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite