Braşov: Tabără pentru copii săraci, finanţată cu ajutorul voluntarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de copii din cartierul Tractorul, din Braşov, pleacă astăzi în vacanţă la bunicii de la ţara, la Cisnădioara, judeţul Sibiu, în cadrul proiectului cu acelaşi nume, organizat de Asociaţia Colors în parteneriat cu Şcoala generală nr. 13 Braşov şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret Sibiu şi finanţat de programul Tineret în Acţiune şi sponsori.

Cei 60 de copii, cu vârsta între 7-13 ani, au fost selectaţi din rândul elevilor Şcolii generale nr. 13, din familii cu risc social. Pentru o parte dintre ei este pentru prima oară când participă la o tabără. Pentru alţii este o bună ocazie de a se familiariza cu viaţa la ţara, cu zona Mărginimii Sibiului şi tradiţiile ei. Timp de o săptămâna toţi copiii vor avea parte de jocuri şi ateliere creative pregătite de animatorii Asociaţiei Colors, vor vizita cetatea Cisnadioarei şi vor lua parte la activităţi în casele bunicilor care sunt voluntari în proiect; vor respira aer curat şi vor fi mai aproape de natură. Copiii şi voluntarii animatori vor fi cazaţi la Centrul de Tineret al Direcţiei Judeţene pentru Tineret Sibiu din Cisnădioara, din 25 şi până în 31 august.

"Ne bucurăm nespus să vedem că ceea ce a pornit ca o idee a unui grup de tineri s-a concretizat într-o iniţiativă finanţată atât de un program al Uniunii Europene, cât şi de sponsori locali. De abia aşteptăm să ajungem împreună cu copiii la Cisnădioara, pentru că le-am pregătit o săptămâna plină de culori" a declarat Lucian Popa, coordonator al proiectului.

Proiectul Vacanţă la bunicii de la ţara este implementat de Asociaţia Colors în parteneriat cu Şcoala generală nr. 13 din Braşov şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret Sibiu şi este finanţat parţial de către programul Tineret în Acţiune - 1.2. Iniţiative ale Tinerilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite