Sute de telefoane mobile, găsite în celulele deţinuţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinuţii din Penitenciarul Codlea, dar şi rudele şi prietenii care i-au vizitat s-au dovedit a fi extrem de inventivi, anul trecut.

Potrivit bilanţului efectuat de reprezentanţii penitenciarului, la percheziţiile efectuate în celule s-au găsit nu mai puţin de 324 telefoane mobile din care 101 cu cartele SIM, mai multe cuţite, dar şi aparate de tatuat şi medicamente. Mare parte dintre telefoane le-au fost plasate deţinuţilor de rudele şi prietenii veniţi să-i viziteze.

Obiectele interzise sunt ascunse de obicei în alimente. În anii trecuţi, s-au găsit cuţite în sarmale, în ardei umpluţi, în rude de salam sau parizer, dar şi în prăjituri. Pastilele se ascund în sticle de kechup, iar sucul se înlocuieşte cu alcool.

În ceea ce priveşte infracţiunile pentru care au fost închişi deţinuţii aflaţi la Penistenciarul de Maximă Siguranţă Codlea, preponderente rămân furturile, urmate de tâlhării, omoruri, violuri şi înşelăciune.

Penitenciarul Codlea este însă prea aglomerat. Unitatea este prevăzută pentru 550 de locuri, dar în acest moment sunt încarceraţi 705 deţinuţi. Astfel, în unele celule sunt şi câte 12 paturi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite