Biciclete gratuite pentru studenţii de la Universitatea Transilvania din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii de la Universitatea „Transilvania" din Braşov vor putea circula, începând din 5 octombrie, cu biciclete puse la dispoziţie gratuit pentru ei în cadrul proiectului "Student On Bike", implementat în mai multe centre universitare din ţară.

Proiectul „Student On Bike" - implementat şi la Bucureşti, Cluj şi Iaşi - va fi pus în aplicare la Braşov, începând din 5 octombrie, în urma unui parteneriat între Primăria Braşov, Asociaţia Green Revolution şi Raiffeisen Bank.

Potrivit consilierului local Adrian Oprică, pentru început, vor fi puse la dispoziţia studenţilor o sută de biciclete pe care aceştia le vor putea închiria, pe baza buletinului de identitate şi a carnetului de student, de la două centre, unul care va fi amplasat în Piaţa Sfatului, iar altul în Complexul universitar Memorandumului.

Scopul acestui proiect este de a lega căminele studenţeşti de centrele universitare şi totodată de a responsabiliza studenţii şi cadrele universitate asupra problematicii de mediu şi mai ales asupra posibilităţii utilizării bicicletei în deplasarea zilnică.

Bicicleta este un mijloc comod, rapid, sănătos şi nepoluant de deplasare în oraşe, din ce în ce mai uitilizat chiar şi la noi în ţară, iar noi dorim să încurajăm mersul pe bicicletă, în condiţiile în care numărul de maşini este din ce în ce mai mare la Braşov", a declarat Adrian Oprică.

Studenţii au obligaţia să returneze bicicleta închiriată în decurs de 24 de ore de la primire.

Proiectul se va derula din 5 octombrie până în 20 noiembrie, în funcţie de condiţiile meteorologice de la Braşov, urmând să fie reluat în luna martie a anului viitor.

Primăria Braşov intenţionează ca din martie 2011 să extindă acest program destinat în prezent doar studenţilor şi pentru locuitorii şi turiştii din Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite