Vezi aici harta cumpărăturilor rapide din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele care activează în acelaşui domeniu s-au „înghesuit" pe aceeaşi stradă, una lângă alta. Astfel, s-a ajuns la situaţia în care pe anumite străzi din Braşov există zeci de magazine cu acelaşi specific.

Fără doar şi poate, cele mai cunoscute străzi din Braşov de unde pot fi achiziţionate articole vestimentare sau încălţăminte de calitate sunt străzile Republicii şi Mureşenilor.

Aici există câte un astfel de magazin la tot pasul, iar braşovenii care vor să fie în trend şi îşi permit să scoată sute de lei din buzunare se aprovizionează în fiecare zi de aici.

„Oferta este variată şi mă bucur că există 10-20 de magazine pe strada Republicii, de unde îmi pot cumpăra haine de firmă", este de părere Gelu Moldovan, un tânăr student de 22 de ani.

„Concurenţa este mare, însă încercăm să-i atragem pe clienţi prin marfa de calitate. Avem un magazin de produse vestimentare de 15 ani în Piaţa Sfatului. La început concurenţa nu era atât de mare, iar produsele noastre erau la mare căutare.

Între timp, s-au deschis altele şi este normal ca oamenii să aleagă cu mare atenţie înainte să dea banii pe un produs", crede George Dobrinaş, managerul unui spaţiu comercial din Piaţa Sfatului.

Traian Grozăvescu, „strada presei"

O altă stradă „celebră" din Braşov este şi Traian Grozăvescu, cunoscută şi ca „strada presei". Aici îşi au sediul mai multe instituţii media, printre care ziarele Monitorul Expres şi Transilvania Expres, televiziunea RTT sau radioul Tex FM.

Strada De Mijloc este cunoscută pentru cele peste 20 de magazine cu materiale de construcţii şi peste zece centre care comercializează uşi şi tâmplărie PVC.

„Primul magazin cu materiale de construcţii din zonă s-a deschis chiar imediat după Revoluţie. La începutul anilor 2000 deja erau peste 15 astfel de magazine. Concurenţa este mare, însă clienţii sunt atraşi de comportamentul vânzătorilor, dar şi de aspectul fizic al unităţii", a menţionat Mircea Cândea, administrator de magazin.

„Strada spălătoriilor auto"

Strada Calea Bucureşti este arhicunoscută pentru că aici s-au construit cele mai importante centre comerciale din Braşov. Tot pe Calea Bucureşti, la ieşirea spre Capitală, se găsesc numeroase magazine care au ca domeniu de activitate comercializarea mobilei.

Strada Traian este familiară posesorilor de autoturisme, aici existând nu mai puţin de şase spălătorii auto pe o singură stradă. „Avem clienţi fideli, care vin în fiecare săptămână la noi, fiindcă avem preţuri accesibile, iar oamenii nu sunt nevoiţi să stea la coadă fiindcă facem programări de pe o zi pe alta.

Sunt foarte multe spălătorii în zonă, dar acest aspect nu ne afectează cu nimic. Fiecare spălătorie îşi are clienţii ei şi nu simţim criza, avem foarte mult de lucru", a declarat Liviu Satmar, proprietarul unei spălătorii auto.

Cele mai multe magazine de piese auto din Braşov se găsesc pe strada Aurel Vlaicu, peste 15. „Sunt foarte mulţumit că pot să-mi cumpăr piesele de care am nevoie chiar de la magazinul vecinului. Găsesc tot ce vreau şi nu trebuie să parcurg kilometri întregi, la alte magazine din oraş.

Au apărut precum ciupercile după ploaie aceste magazine de piese auto şi nici măcar unul nu s-a închis până în prezent, ceea ce înseamnă că le merge foarte bine", este de părere Vlad Grigore, unul dinter clienţi.

Zeci de agenţii imobiliare, pe Toamnei

Raiul agenţiilor imobiliare din Braşov se găseşte pe strada Toamnei. În această zonă îşi desfăşoară activitatea peste zece agenţii imobiliare. În urmă cu cinci ani, numărul acestora era aproape dublu, însă criza financiară a stopat activitatea multor agenţii.

„Multe s-au închis în ultimii 2-3 ani, însă tot au rămas destule, Toamnei fiind strada cu cele mai multe agenţii imobiliare din Braşov. Din păcate, criza financiară a cam alungat clienţii, iar agenţii imobiliari caută cu disperare persoane cu care să încheie contracte. Concurenţa este acerbă, dar şi benefică în cele mai multe cazuri", a menţionat Iulia Pârvan, agent imobiliar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite