Oraşul Zărneşti are propria stemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul săptămânii trecute, Guvernul a aprobat stema oraşului Zărneşti. Ea se compune dintr-un scut triunghiular cu margini rotunjite, despicat în furcă întoarsă.

În partea superioară a stemei, în dreapta, în câmp albastru, se află o cruce cu braţe inegale de argint, iar în stânga, în câmp de argint, se află o capră neagră, care stă pe o terasă de stânci de culoare neagră. În partea inferioară, pe fond auriu, se află trei flori de garofiţă, dispuse doi la unu.

Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu trei turnuleţe crenelate. Fiecare element din această stemă are semnificaţii aparte, legate de istoria şi aşezarea geografică a oraşului Zărneşti.

Crucea face referire la monumentul ridicat pe locul bătăliei duse de Constantin Brîncoveanu, la 1693, cu trupele imperiale, în zona Tohanului Vechi de astăzi.

Capra neagră şi garofiţa Pietrei Craiului, care apar şi ele pe stema oficială a localităţii, sunt două specii ocrotite de lege.

Alături de terasa stâncoasă, pe care este aşezată capra neagră, ele simbolizează Parcul Naţional Piatra Craiului, care ocupă o parte din suprafaţa administrativă a oraşului Zărneşti.

Cel din urmă element al stemei, coroana murală cu trei turnuri crenelate, semnifică faptul că Zărneştiul are, în prezent, rangul de oraş.

Sursa Monitorul Expres

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite