Braşovul rămâne în topul investiţiilor străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Braşovul nu mai stă ca altădată la capitolul investiţii străine, un top realizat la nivel naţional situează oraşul nostru pe locul şase în ceea ce priveşte atragerea de investitori străini.

Numărul de înmatriculări de socităţi cu capital străin în judeţul Braşov s-a redus la jumătate în luna mai a anului 2010, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În perioada ianuarie-mai 2010 capitalul subscris al societăţilor a scăzut cu 54%, faţă de  anul trecut. „Din păcate, societăţile cu capital străin se îndreaptă mai mult spre graniţa de vest şi spre Bucureşt. Volumul investiţiilor la Braşov a scăzut la jumătate. Acest lucru ne afectează pentru că investiţiile de acest tip rămân premisele dezvoltării", a spus Mihaela Pâtea, director adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică, Braşov.

Ierarhia pe judeţe

Într-un top al zonelor peferate în acest an de investitorii străini, Braşovul ocupă locul şase. Fruntaş la atragerea investitorilor cu capital străin este judeţul Maramureş, urmat de capitală, Bihor, Ilfov şi Timiş. Cei mai mulţi investitori străini din Braşov sunt germani, dar sunt mulţi şi cei care vin din Spania şi Franţa. „Investiţiile de acest gen sunt foarte importante pentru Braşov, mai ales pentru că suplimentează numărul de locuri de muncă şi, automat, valoarea ratei şomajului scade", a mai spus Mihaela Pâtea.  

Numai în luna mai au fost înmatriculate 11 societăţi comerciale cu capital străin, reprezentând 2,26% din totalul firmelor cu capital străin înregistrate în ţară. Valoarea capitalului social total subscris reprezintă 143.521,2  de euro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite