O nouă staţie de colectare a deşeurilor, în judeţul Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu realizat de Agenţia Europeană de Mediu, Braşovul este singurul judeţ din zona centru a ţării, care nu are un master plan de mediu în materie de colectare a deşeurilor.

Conform normelor impuse de Agenţia Europeană de Mediu, judeţul Braşov ar trebui să aibă două depozite mari de colectare a deşeurilor. În acest moment există o astfel de locaţie la Săcele, iar în prezent se lucrează la obţinerea tuturor avizelor necesare pentru construirea unui nou depozit, la Făgăraş.

Staţia de colectare a deşeurilor de la Făgăraş va fi gata până în toamna acestui an şi va avea o capacitate totală de 24.700 de tone pe an. Un astfel de depozit va fi construit şi în Hoghiz, urmând să aibă o capacitate totală de 6.600 tone/an.  

În acelaşi timp, în judeţul Braşov vor fi amenajate şi două staţii de sortare a gunoaielor, în Braşov şi Făgăraş, precum şi un depozit de tratare a deşeurilor, în zona Săcele-Tărlungeni, cu o capacitate totală de 156.000 tone/an.

Tot până la sfârşitul acestui an vor fi reabilitate şase depozite urbane, la Săcele, Râşnov, Făgăraş, Victoria, Codlea şi Rupea. „Până la finalul lunii iunie, fiecare localitate din Braşov este obligată să aibă încheiate contracte cu firme de salubritate, altfel se vor aplica amenzi", a declarat prefectul Braşovului, Ion Gonţea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite