Află aici care au fost cei mai buni sportivi braşoveni ai anului 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău
Horia Tecău

Cluburile braşovene şi-au stabilit sportivii anului, în funcţie de performanţele obţinute la competiţiile interne şi internaţionale.

Bilanţul este unul îmbucurător, în contextul în care performanţele din sportul braşovean nu sunt sprijinite de autorităţile locale, cu excepţia fotbalului şi a handbalului feminin, unde, după cum se ştie, rezultatele îmbucurătoare sunt că nu retrogradăm.

Centrul Sportiv Dinamo Braşov:

1. Horia Tecău (foto) - tenis: Finalist al turneului de la Wimbledon, participant la turneul campionilor în proba de dublu. Locul 7 ATP la dublu.
2. Daniel Brata - judo: Calificat la J.O. de la Londra. O medalie de aur şi două de argint la Campionatele Naţionale. Locul secund la Campionatele europene ale Poliţiei.Locul 32 în erarhia mondială.
3. Radu Valentin - judo: 4 medalii de aur,una de argint şi 2 de bronz la Campionatele Naţionale;locul 1 în Cupa României,locul 3 la Jocurile Mondiale Universitare din China.
4. Dan Fâşie - judo: Calificat la Jocurile Olimpice de la Londra. Locul 1 la Cupa Mondială de la Bucureşti. Locul 15 în clasamentul mondial.
5. Dana Plotogea (foto) - schi biatlon: 5 medalii de aur la Campionatele Naţionale, o medalie de aur la Campionatele Balcanice.
6. Paul Pepene - schi fond: 4 medalii de aur la Campionatele Naţionale. Locurile 10 şi 17 în Cupa Mondială.
7. Amado Lazea - judo: 5 medalii de aur şi o medalie de argint la Campionatele Naţionale;Locul 1 în Cupa României.Un loc 3 în Cupa Europei.
8. Remus Lazea - judo: 3 medalii de aur, 2 de argint la Campionatele Naţionale, locul 1 în Cupa României, locul 2 în Cupa Europei la Belgrad.
9. Remus Faur - schi fond: 4 medalii de aur şi câte o medalie de argint şi bronz la Campionatele Naţionale.
9. Roland Gerbacea - schi fond: 2 medalii de aur, 3 de argint şi una de bronz la Campionatele Naţionale.
10. Ioan Nan - schi alpin : 2 medalii de aur la Campionatele Naţionale, participant la Cupa Mondială.

Clubul Sportiv Municipal Braşov :

1. Alexandru Coci - nataţie: Multiplu campion Naţional open şi la ştafete. Recordman naţional în probele de ştafetă.
2. Alin Coste - nataţie: 6 titluri de campion Naţional cu ştafete.
3. Adrian Ghişoi - haltere: Locul 2, ocul 3 şi locul 6 la Campionatul European; 3 medalii de aur la Campionatele Naţionale de tineret, 0 medalie de aur şi 2 de argint la Campionatele individuale de seniori.
4. Remus David - nataţie: un loc 3 la Campionatele open seniori.2 locuri 1 şi un loc 2 în probele de ştafetă. Locuri pe podium la naţionalele open de juniori şi seniori.
5. Ioan Gherghel - nataţie: 3 locuri II la Campionatele Naţionale open de seniori şi juniori.
3 locuri I în probele de ştafetă.Record naţional la ştafeta 4x 50 m.mixt.
6. Valentin Preda - nataţie: 3 locuri I , un loc II şi un loc III la Campionatele Naţionale open seniori-juniori. Record cu ştafeta 4×50 m mixt.
7. Valentin Caciuc - nataţie: un loc II, o medalie de aur la ştafetă open seniori; 2 locuri I şi trei locuri II la ştafete Campionatul Naţional seniori - juniori.
8. Daniel Tolos - nataţie: locul I cu stafeta la naţionalele open seniori. Un loc I şi 3 locuri II la stafete la naţionalele open seniori-juniori.
9. Vlad Harnala - 3 titluri de campioană naţională, 7 medalii de argint şi 2 de bronz la juniorii II.
10. Echipa de tir formată din Andreea Agafiţei, Izabela Porumb, Denisa David, care a cucerit 6 titluri la pistol sport la naţionalele de juniori I şi II.

Clubul Sportiv Şcolar Dinamo Braşov:

1. Paul Baciu - lupte libere
2. Bianca Herghelegiu - lupte libere
3. Liviu Cristoloveanu - lupte libere
4. Maria Popa şi Alina Goia - lupte libere
5. Cătălin Rusu şi Dante Ionescu - judo
6. Robert Gall - handbal
7. Alexandra Prodan - handbal
8. Andreea Stupar - handbal
9. Nicoleta Boriceanu - handbal
10. Răzvan Moldovan - handbal

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite