Britanicul Mark Biech caută antrenori de trambulină elastică VEZI VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta şi-a propus să aducă tradiţia trambulinei elastice şi în ţara noastră. Bărbatul va organiza o preselecţie prin care îşi doreşte să găsească şi să formeze şase viitori antrenori care să activeze în domeniu. 

Născut în Marea Britanie, dar cu origini în România, Mark Biech şi-a început munca pe meleagurile noastre în urmă cu 12 ani. Atunci au luat naştere proiectele sociale „Ferma 10" şi „Ferma 11".

Prin programul „Hope for Nation", britanicul a demarat mai multe activităţi umanitare de ajutorare a copiilor şi adulţilor defavorizaţi din împrejurimile Braşovului.

Sprijin pentru nevoiaşi

După revoluţia din 1989, cooperativele agricole de producţie ale României s-au confruntat cu o realitate crudă. Pământurile pe care le cultivau pentru stat au fost vândute celui mai mare ofertant.

S-a ajuns în situaţia în care fermierii şi copiii lor au fost obligaţi să se descurce singuri, iar cei mai mulţi au ajuns analfabeţi şi cu imposibilitatea de a se integra în societatea modernă.

Prin programul social pe care îl derulează în România, Mark Biech a ajutat la repararea caselor celor nevoiaşi precum şi la amenajarea unor şcoli şi a unor unităţi medicale pentru persoanele defavorizate.

Cele două proiecte, Ferma 10 şi Ferma 11 au demarat în anul 2003 şi ne-am propus să-i integrăm în societatea modernă pe cei care se chinuie să trăiască de pe o zi pe alta", a declarat Mark Biech.

VEDEŢI AICI VIDEO CU PROIECTELE LUI MARK BIECH:

Educaţie prin sport

Fost campion naţional la trambulină elastică, Mark Biech intenţionează să promoveze acest sport şi în România. „Vrem să-i integrăm pe cei mici în societatea modernă şi prin sport, întrucât este esenţial să cultivăm atât mintea, cât şi trupul.

În acest sens, în aceste zile căutăm oameni care sunt interesaţi să devină antrenori la trambulină elastică, un sport recunoscut de Comitetul Olimpic Internaţional. Vrem să avem la dispoziţie măcar patru persoane dornice să lucreze în acest domeniu.

„Cei patru vor urma un curs de şase săptămâni de pregătire în Gillingham, Anglia, iar după această perioadă vor obţine o specializare în acest domeniu.

Apoi, la sfârşitul anului vom începe antrenamentele cu cei 300 de copii pe care îi avem la Fermele 10 şi 11. În câţiva ani ne propunem să participăm cu aceşti copii la concursuri internaţionale", a precizat Mark.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite