Braşov: Valentin Porcisteanu a câştigat Raliul Ţara Bârsei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învingătorul a profitat din plin de problemele tehnice ale adversarilor săi şi a cucerit primul loc chiar în ultima probă specială, Săcele - Azuga.

Maghiarul Gergo Szabo a dominat cu autoritate Raliul Ţara Bârsei, de la prima probă specială desfăşurată la Băneasa şi până spre finalul cursei, însă nu a reuşit să termine primul pe macadamul braşovean.

Totul s-a năruit pentru Szabo după ultima trecere pe macadamul din Ţara Bârsei, acesta fiind nevoit să abandoneze cursa întrucât i-a cedat diferenţialul faţă şi nu a putut duce la bun sfârşit acest raliu.

La fel de ghinionist a fost şi liderul clasamentului general, clujeanul Bogdan Marişca, care a fost nevoit să abandoneze tot în ultima proba specială, cu zece kilometri înainte de sosire, din cauza unor probleme tehnice.

În cazul în care ar fi dus cursa la bun sfârşit şi în condiţiile în care Gergo Szabo abandonase, Marişca ar fi luat o opţiune serioasă în lupta pentru câştigarea titlului naţional. Astfel, însă, suspansul se va prelungi până în ultimele etape.

De abandonul celor doi a profitat din plin Vali Porcisteanu, care a câştigat Raliul Ţara Bârsei cu timpul de 1:04:59. Pe locul doi a terminat braşoveanul Dan Gârtofan, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Csaba Spitzmuller.

Un alt abandon este cel al pilotului braşovean Manu Mihalache, care s-a retras tot în ultima probă specială.

"Mă bucur foarte mult pentru această victorie. Îmi pare rău pentru Szabo, pentru că aş fi preferat să mă lupt cu el pe ultima probă specială şi astfel să se decidă învingătorul", a declarat câştigătorul din 2010 al Raliului Ţara Bârsei, Vali Porcisteanu.

În clasamentul general continuă să conducă Bogdan Marişca (89p), secondat de Gergo Szabo (83p), în timp ce ultima treaptă a podiumului este ocupată de Vali Porcisteanu (77p). Braşoveanul Dan Gârtofan este pe locul patru, cu 71 de puncte acumulate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite