Bronz mondial pentru karatista braşoveancă Denisa Tohănean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denisa Tohănean a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de karate interstiluri WUKF, din Brazilia. Evenimentul a avut loc în perioada 9-11 iulie, la Sao Paolo, iar Denisa a câştigat bronzul la kata, un stil de luptă cu adversari imaginari.

Deşi competiţia în sine a durat doar două zile, aventura pentru tânăra karatistă a început pe 5 iulie şi s-a terminat pe 15 iulie. Chiar a avut partea de cea mai extenuantă deplasare din carieră, Denisa a avut o evoluţie apreciată, clasându-se pe locul trei la copii, la o singură sutime de locul doi, ocupat de un sportiv brazilian.

Una dintre cele mai valoroase karatiste din România, la categoria ei de vârstă, Denisa Tohănean a cucerit la Sao Paolo cea de-a doua medalie de bronz la un Campionat Mondial, după performanţa obţinută în 2008, în Italia.

La cea de-a treia ediţie a Campionatului Mondial de karate WUKF pentru copii, cadeţi şi juniori au luat parte aproape 1000 de sportivi din toată lumea, brazilienii fiind cei mai numeroşi, circa 400.

image

Denisa Tohănean a intrat în concurs pe data de 9 iulie, iar după prima probă de kata era clasată pe locul nouă. Cel de-al doilea excerciţiu a fost mult mai reuşit şi i-a adus tinerei karatiste medalia de bronz.

De altfel, Denisa a obţinut singura medalie a delegaţiei tării noastre la copii. La categoria de vârstă destinată cadeţilor şi juniorilor, România, care a participat cu 25 de sportivi la această competiţie, a cucerit 25 de medalii, dintre care 9 de aur. În urma acestor rezultate remarcabile, ţara noastră a ocupat locul trei în clasamentul general, în urma Braziliei (locul I) şi Italiei.

Pe lângă schimbarea de fus orar, Denisa a fost nevoită să facă faţă şi oboselii acumulate în urma unui drum extenuant, de 16 ore, pe traseul Braşov - Cluj - Budapesta, cu autocarul şi Budapesta - Amsterdam - Sao Paolo, cu avionul.

Nici partea financiară nu a fost de neglijat, costurile totale pentru această deplasare ridicându-se la circa 3.000 de euro, Consiliul Judeţean Braşov contribuind la aceste cheltuieli cu 5.000 lei.

A fost o experienţă unică, dar trebuie să recunosc că deplasarea a fost foarte obositoare. Când am ajuns în Brazilia nu mai aveam chef de nimic, îmi doream doar să dorm. Abia după câteva zile mi-am revenit şi am reuşit să mă acomodez", a declarat Denisa.

image

S-a relaxat la Oceanul Atlantic

Sportiva a profitat de experienţa din Brazilia, iar după competiţie, tânăra şi-a făcut timp să viziteze împrejurimile. „Am rămas plăcut surprinşi de curăţenia şi civilizaţia din Brazilia. Toată lumea este respectoasă, atâta timp cât nu ai un comportament ostentativ. După competiţie, întreaga delegaţie a României a vizitat două staţiuni situate la Oceanul Atlantic: Santos şi Guaruja.

Copiii s-au simţit foarte bine, întrucât au făcut baie în Ocean şi au trecut peste emoţii. Chiar şi condiţiile de cazare şi de pregătire au fost foarte bune şi tot concursul s-a desfăşurat în cel mai profesionist mod posibil", a declarat tatăl Denisei, Cătălin Tohănean.  

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite