Organizarea FOTE, condiţionată de un nou patinoar olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul patinoar va fi mai mic decât cel olimpic construit deja în Parcul Tractorul şi va găzdui antrenamentele oficiale ale sportivilor care participă la FOTE. Bugetul pentru noua arenă cu gheaţă nu ar trebui să depăşească 6,3 milioane de euro.

Astfel, făcând un simplu calcul, în vremurile de criză financiară prin care trece România, autorităţile locale vor cheltui aproape 16 milioane de euro pentru construcţia celor două baze sportive.

Ridicarea acestor două patinoare este absolut necesară în vederea organizării Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013, care va avea loc la Braşov şi pe Valea Prahovei.

În acest sens, Comitetul Olimpic Sportiv Român a organizat la Braşov o întâlnire cu factorii locali din oraşele de pe Valea Prahovei, la eveniment luând parte şi Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic Român, precum şi Tanczos Barna, preşedintele Federaţiei Române de Hochei.

Dacă edilii din Azuga, Predeal, Buşteni sau Sinaia sunt în grafic în ceea ce priveşte infrastructura pentru organizarea FOTE, problemele adevărate apar la Râşnov. Aici ar trebui să se organizeze probele de trambulină din cadrul Festivalului Olimpic, însă complexul sportiv este departe de finalizare.

În momentul de faţă s-au demarat lucrările la construirea celor trei trambuline de 15, 35 şi 64 de metri, însă nu s-au iniţiat lucrările la construcţia trambulinei de 90 de metri.

Pentru finalizarea acestei ultime baze sportive este nevoie de 300.000 de lei, iar în momentul de faţă Consiliul Local Râşnov dispune doar de jumătate din sumă.

Încă un patinoar olimpic la Braşov

Cea de-a doua problemă de infrastructură o reprezintă construirea celui de-al doilea patinoar de dimensiuni olimpice din Braşov. În acest moment există două variante unde ar putea fi amplasată baza sportivă.

Astfel, se ia în calcul modernizarea şi acoperirea actualului patinoar din Poiana Braşov sau renovarea bazei destinate sporturilor de iarnă de la Complexul Sportiv Olimpia.

Pe lângă organizarea competiţilor de hochei pe gheaţă, municipiul Braşov va avea obligativitatea să-i găzduiască pe sportivi şi antrenori.

Pe lângă măsurile de siguranţă riguroase, edilii din Braşov sunt nevoiţi să amenajeze zone speciale unde participanţii se vor odihni şi vor face antrenamente.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite