Handbal: Rulmentul Braşov s-a salvat de la retrogradare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Cherăscu (la minge) a marcat 12 goluri cu HCM Buzău Foto: Arhivă
Roxana Cherăscu (la minge) a marcat 12 goluri cu HCM Buzău Foto: Arhivă

CS Rulmentul Braşov a învins, în această seară, pe propriul teren, în ultima etapă a Ligii Naţionale de handbal feminin, pe HCM Buzău, cu 30-28, la pauză 12-14.

Pentru a fi sigure de prezenţa în Liga Naţională şi în sezonul viitor, "rulmentistele" erau obligate să învingă pe HCM Buzău, echipă care nu mai avea niciun obiectiv în acest final de campionat.

Împinse de la spate de un public extrem de numeros şi gălăgios, braşovencele au început bine meciul şi conduceau 10-7 în minutul 20.

Mult prea sigure pe ele, gazdele au comis greşeli copilăreşti în special în ofensivă şi au fost taxate de adversare, care au intrat în avantaj la pauză.

Conştiente că un eventual pas greşit le-ar trimite în liga secundă, braşovencele au restabilit egalitatea în minutul 44 (21-21). Finalul a fost de infarct, iar Rulmentul a condus la limită în ultimele minute ale confruntării (27-26 min. 52).

Chiar dacă diferenţa era minimă chiar cu două minute înainte de final (29-28), "rulmentistele" şi-au adjudecat o victorie care le menţine în primul eşalon şi în sezonul viitor.

În liga secundă au retrogradat Ştiinţa Bacău şi Rapid Bucureşti, ultima fiind învinsă, în deplasare, de Cetate Deva, cu 40-41.

În meciul cu HCM Buzău, pentru CS Rulmentul au marcat: Cherăscu - 12g, Pavel - 5g, Simion - 4g, Teodorescu, Pătuleanu şi Hamciuc - câte 2g fiecare, Adiaconiţei, Abramiuc şi Melinte - un gol fiecare.

"Presiunea a fost foarte mare, dar sunt fericită că am câştigat un meci extrem de important şi ne-am îndeplinit obiectivul. S-a văzut că miza a fost mare, dar fetele au arătat o mare dorinţă de victorie.

La anul, primul şapte va creşte în valoare şi sunt sigură că am învăţat ceva din greşelile comise, astfel că sperăm să avem rezultate mai bune în sezonul viitor", a declarat antrenoarea Rulmentului, Mariana Târcă.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite