Spectacol aniversar al fostelor glorii de la Rulmentul Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Târcă, antrenoarea Rulmentului
Mariana Târcă, antrenoarea Rulmentului

Gruparea Rulmentul Braşov a sărbătorit, sâmbătă, 50 de ani de la înfiinţare, organizând un meci între fostele glorii din anii '80 ale echipei braşovene şi ale formaţiei Chimistul Râmnicu Vâlcea, încheiat la egalitate, scor 11-11 (6-6).

E ceva de nedescris să fim din nou în teren, nu se poate exprima în cuvinte emoţia pe care am avut-o. Acum s-a terminat egal, dar cu siguranţă vrem revanşa la Vâlcea.

Sper ca Rulmentul, în 2-3 ani, să ajungă unde a fost în handbalul românesc", a declarat Maria Torok, care a evoluat pentru Chimistul '80.

Oficialul FRH Remus Drăgănescu, care a condus de pe bancă echipa Rulmentul '80, a afirmat că speră ca actuala formaţie braşoveană să egaleze performanţele din trecut ale grupării braşovene.

Pentru mine este o onoare să revin pe banca Rulmentului. Mereu m-am simţit bine aici, sunt acasă. La Braşov mă simt înconjurat mereu de prieteni. Sper ca Rulmentul să ajungă să egaleze performaneţele date de echipa care s-a aflat acum în teren", a spus Drăgănescu.

Antrenoarea Mariana Târcă, care s-a aflat în teren, a declarat că a avut emoţii mari. „Sincer azi noapte nici nu am putut să dorm cu gândul la acest meci. Am avut o strângere de inimă ca atunci când jucam meciuri extrem de importante în cupele euronele, alături de colegele pe care le-am avut azi.

Le mulţumesc tuturor că au răspuns invitaţiei, a fost ceva extrardinar şi pot spune că în sfârşit ne-am simţit şi noi jucătoare. Dacă Maria Torok vrea revanşa la Vâlcea, tot ce puten spune e că şi noi ne dorim cel puţin la fel de mult să câştigăm atunci", a precizat Târcă.

Toate jucătoarele care au evoluat, sâmbătă, au primit plachete şi diplome aniverdare la finalul meciului.

Partida a fost precedată de o confruntare între actuala echipă Rulmentul şi formaţia de junioare I a clubului.

Formaţia braşoveană a împlinit, la 15 septembrie 2010, 50 de ani de la înfiinţare, însă oficialii au decis să sărbătorească după întreruperea campionatului Ligii Naţionale.

Echipa Rulmentul a evoluat 48 de ani în divizia naţională, primul meci jucându-l la 8 septembrie 1963 cu formaţia Confecţia Bucureşti, scor 12-9. Braşovencele au lipsit cinci ediţii din prima divizie, atunci când au evoluat în eşalonul secund.

Echipa de la poalele Tâmpei a susţinut, până la ultimul meci din ediţia precedentă a campionatului, cu HCM Buzău (30-28), 1.000 de meciuri, înregistrând 495 victorii, 77 egaluri şi 428 de înfrângeri, golaveraj: 20.914-20.364.

Rulmentul a cucerit două titluri de campioană naţională, în 1981 şi în 2006, şi a mai ocupat de cinci ori locul secund, de două ori a fost pe locul III, de şase ori pe locul IV, de două ori pe locul V şi de 7 ori pe locul VI.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite