EXCLUSIV Handbalistele de la Dinamo Braşov au intrat în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Junioarele I de la CSS Dinamo Braşov refuză să se mai prezinte la antrenamente şi sunt ameninţate cu suspendarea. Motivul este unul cât se poate de simplu: sportivele nu doresc ca antrenorul Lechner Ferencz să fie îndepărtat de la echipă.

Începând de ieri, 24 de handbaliste din formaţia de junioare I de la Dinamo Braşov nu se mai prezintă la antrenamentele echipei. Tot acest haos a pornit de la dorinţa, cel puţin bizară, a şefilor de la Dinamo Braşov, de a-l demite pe antrenorul Lechner Ferencz, care se află pe banca actualei formaţii care ameninţă cu greva, încă din septembrie 2006.

Astfel, după ce a pornit de la zero cu această generaţie de handbaliste, acum, când a ajuns la apogeul de formă şi de rezultate, profesorului Lechner nu i se mai permite să-şi facă treaba motivându-se că este prea bătrân pentru a se dedica meseriei pe care o practică de 30 de ani în cadrul clubului CSS Dinamo Braşov.

Directorul clubului de la poalele Tâmpei, Marian Vasilache, încearcă din răsputeri să-l mazilească pe Lechner pentru a o pune pe banca tehnică pe antrenoarea Cristina Romilă, cea care în sezonul trecut a ocupat funcţia de antrenor secund la echipa de junioare I.

Au depus memoriu la IŞJ

Însă, cel puţin până în prezent, planul lui Marian Vasilache a fost dejucat, întrucât toate cele 24 de handbaliste ale formaţiei, împreună cu părinţii, au semnat o petiţie prin care şi-au manifestat dorinţa de a continua cu antrenorul care le-a pus mingea în mână şi le-a învăţat tot ceea ce ştiu despre handbal, Lechner Ferencz.

Mai mult, întrucât conducătorii de la Dinamo le-au ignorat în totalitate, componentele echipei au decis să depună un memoriu la Inspectoratul Şcolar Judeţean, urmând să primească un răspuns din partea directorului Dorel Agache.

Anul trecut, atrenorul Lechner Ferencz a ieşit la pensie, însă, cu toate acestea, i s-a permis să mai antreneze încă un an echipa de junioare I de la CSS Dinamo Braşov. Însă, în mod hilar, acest lucru nu mai este posibil şi anul acesta, astfel că profesorul Lechner a fost suspendat din funcţie pe 1 septembrie.

Chiar dacă Ferencz Lechner pare dispus să antreneze şi fără să primească vreun ban, cei de la Dinamo nu se lasă înduplecaţi în dorinţa lor de a o pune antrenoare pe mult mai puţin experimentata Cristina Romilă.   

Un alt lucru absolut aberant s-a petrecut în cursul zilei de ieri, atunci când cele 24 de fete de la CSS Dinamo au refuzat să facă pregătirea cu antrenoarea Cristina Romilă. Acestea au fost făcute nesimţite şi ameninţate cu suspendarea de conducerea clubului.

De notat că, din echipă fac parte şi două sportive de lot naţional, care au făcut pasul şi către Rulmentul Braşov: Andreea Pricopi şi Denisa Dedu. În acest context, este greu de crezut că cei de la Dinamo vor primi acordul Federaţiei Române de Handbal pentru a suspenda 24 de jucătoare şi a dizolva, practic, o echipă întreagă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite