Scor îngheţat la 0-0! FC Braşov nu a mai câştigat în Liga I de trei luni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brașovenii ar trebui să întâlnească etapa viitoare pe Astra Ploiești Foto: Stelian Grăjdan
Brașovenii ar trebui să întâlnească etapa viitoare pe Astra Ploiești Foto: Stelian Grăjdan

În etapa a XIII-a a Ligii I de fotbal, FC Braşov şi FC Timişoara au remizat, aseară, sub Tâmpa, scor 0-0. Braşovenii au adunat 13 puncte şi se menţin pe prima poziţie neretrogradabilă, la egalitate cu Unirea Urziceni şi Victoria Brăneşti.

Desfăşurat la o oră târzie, cu 5 grade celsius în termometre, braşovenii şi bănăţenii au îngheţat jocul, iar ocaziile importante au putut fi numărate pe degetele de la o mână.

Dornici să simtă gustul victoriei după o pauză de exact trei luni, „galben-negrii" au început curajos partida, iar lovitura liberă a lui Cristi Ionescu a fost respinsă de Pantilimon (min. 7).

Dedu îi putea încălzi pe cei 800 de oameni din tribune, însă a şutat imprecis, din poziţie ideală, la 12 metri de poartă. Suporterii braşoveni au mai avut palpitaţii cu două minute înainte de pauză: Hadnagy a reluat cu capul, din şase metri, dar Pantilimon a respins în faţă.

Dacă prima parte a aparţinut gazdelor, situaţia s-a schimbat în repriza a doua, timişorenii ratând marile ocazii. În minutul 57, Helder a centrat în careu, dar Magera a reluat, din 12 metri, peste poartă.

Ultima mare ocazie a partidei a aparţinut bănăţenilor, atunci când Sepsi a centrat în careu, dar Zicu a reluat pe lângă poartă, din poziţie ideală (min. 83).

Bănăţenii au cerut penalty

Cea mai controversată fază a partidei s-a petrecut în minutul 27, atunci când bănăţenii puteau beneficia de o lovitură de pedeapsă. Helder a pătruns în careu, l-a driblat pe Adrian Rusu, iar fundaşul braşovean l-a incomodat pe jucătorul bănăţenilor, care s-a prăbuşit în careu, solicitând lovitură de la 11 metri. Centralul Alexandru Tudor a rămas impasibil şi a lăsat jocul să continue. 

Este a doua oară consecutiv când am penalty clar şi nu mi-l dă Tudor, care arbitrează cu două unităţi de măsură. M-am săturat de acest Tudor şi dacă Avram nu ia măsuri o să termin cu toleranţa asta şi încep scandalul. Tudor merită să arbitreze în Liga a 4-a!", a declarat patronul Timişoarei, Marian Iancu, la gsptv.

FC  Braşov - FC Timişoara 0-0

FC  Braşov:  Mincă - Rusu,  Bălaşa, Oros,  Cr. Ionescu - Bădoi (Dumitru '86),  Ilyes, Cristescu,  Năstăsie (Viveiros '62) - Hadnagy, Dedu (Vali Badea '68)

Antrenor: Daniel Isăilă

 FC Timişoara: Pantilimon -  Scutaru,  Luchin, Cisovsky, Sepsi - Alexa, Tameş (Contra '75) - Helder, Magera (Goga '90), Zicu - Axente (Nikolici '85)

Antrenor: Cosmin Contra

Arbitru: Alexandru Tudor

Spectatori: 800

Stadion: Tineretului

Dănuţ Oprea: „Jucătorii s-au dăruit exemplar"

La finalul partidei, directorul tehnic al braşovenilor, Dănuţ Oprea, a declarat: „Am făcut un meci destul de bun, ca şi angajament. Ambele echipe şi-au dorit foarte mult victoria. Până la urmă am câştigat un punct, dar putem spune şi că am pierdut două.

Rezultatul este echitabil, întrucât ambele formaţii puteau câştiga. Am întâlnit una dintre cele mai puternice grupări din campionat, neînvinsă până acum, aşa că putem fi mulţumiţi cu un punct. Băieţii s-au dăruit exemplar, ne-am dorit un succes".

La rândul său, tehnicianul bănăţenilor, Cosmin Contra, a precizat: „Consider că rezultatul este echitabil. Am închis foarte bine jocul. Știam că FC Brașov este o echipă în criză, care ne va pune probleme pe contraatac. Prima parte a aparținut gazdelor, însă în repriza a doua noi am controlat jocul. Am revenit pe final, când puteam câștiga".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite