Al doilea patinoar pentru FOTE 2013 se va construi la Brașov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunțul a fost făcut, astăzi, de către Florin Florea, fostul șef al Direcției pentru Sport și Tineret, actualul președinte al clubului sportiv Corona Brașov.

Pentru a găzdui Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013, Brașovul trebuie să aibă două patinoare în conformitate cu normele de omologare ale Federației Internaționale de Hochei pe Gheață.

Primul și cel mai important patinoar a fost construit în Parcul Tractorul, iar edilii brașoveni au stabilit și locația celui de-al doilea patinoar. Astfel, deși s-a luat în calcul ca baza sportivă să fie amenajată în Poiana Brașov, între timp s-a renunțat la această idee.

Comitetul de Organizare al Festivalului Olimpic pentru Tineretul European din 2013 a recomandat ca noul patinoar să fie construit la o distanță de cel mult opt kilometri față de actuala bază sportivă din Parcul Tractorul.

În acest context, au mai rămas doar două variante pentru construirea patinoarul care va găzdui antrenamentele sportivilor de la FOTE 2013. Baza sportivă ar putea fi amenajată fie tot în Parcul Tractorul, în zona actualului teren de fotbal, sau în cartierul Răcădău.

Locația exactă se va stabili până la sfârșitul lunii ianuarie a anului următor, iar baza sportivă trebuie să fie gata până la începutul anului 2012. Noul patinoar va avea o capacitate mult mai mică, față de actuala bază din Parcul Tractorul, urmând să fie utilizată, în principal, pentru antrenamentele oficiale ale sportivilor care vor concura la FOTE 2013.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite