Râşnovul vrea să preia modelul ceh pentru organizarea FOTE 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 13-19 februarie, Cehia a găzduit Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Următoarea ediţie a acestui festival va avea loc în Braşov şi pe Valea Prahovei, în februarie 2013.

Cu ocazia evenimentului de la Liberec, din Cehia, la ediţia FOTE din acest an au fost prezenţi şi primarii oraşelor de pe Valea Prahovei. La competiţia din Cehia au luat parte 1.511 sportivi cu vârsta sub 18 ani, din 44 de ţări din Europa.

Sportivii înscrişi în competiţie au luat parte la evenimente de schi alpin, schi fond, biatlon, patinaj, hochei, combinata nordică, sărituri cu schiurile sau snowboard.

Primarii oraşelor de pe Valea Prahovei au fost invitaţi la evenimentul din Cehia pentru a urmări cum se organizează o astfel de competiţie, precum şi pentru a pregăti cât mai bine Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013.

image

La competiţia din Cehia au luat parte 30 de sportivi, dintre care 29 au fost legitimaţi la Federaţia Română de Schi Biatlon, iar unul la Federaţia Română de Patinaj.

8,5 milioane de euro costă trambulina de K90

Strict vorbind despre oraşul Râşnov, în momentul de faţă pregătirile în infrastructură pentru FOTE 2013 sunt într-un stadiu avansat. La Râşnov s-au construit, deja, trei trambuline, de K15, K35 şi K65. Însă, în momentul de faţă, marea problemă o constituie construirea trambulinei de K90.

Pentru organizarea în bune condiţii a Festivalului Olimpic din 2013 la Râşnov, construirea trambulinei de 90 de metri este absolut necesară. Costurile totale pentru trambulina de K90 ajung la 8,5 milioane de euro, suma urmând să fie suportată de Primăria Râşnov şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

image

În momentul de faţă, avem promisiuni vom primi banii respectivi şi astfel vom putea finaliza lucrările în timp real. Trebuie să terminăm construcţia trambulinei până la începutul anului 2012.

În rest, la Râşnov mai avem de lucrat la amenajarea vestiarelor şi a drumului de pe Valea Cărbunării, precum şi partea de iluminat, finalizarea lucrărilor la telescaun şi amenajarea unui anumit număr de parcări.

În acelaşi timp, suntem obligaţi să punem la punct partea de voluntariat, întrucât avem nevoie de ajutor din partea oamenilor, dar trebuie să ne ocupăm de tot ceea ce ţine de partea tehnică: arbitri, observatori şi alţi oficiali“, a menţionat primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea.

În altă ordine de idei, edilii oraşului Râşnov doresc să invite la inaugurarea trambulinei de K90 lotul olimpic de sărituri cu schiurile al Austriei, din care fac parte sportivii Thomas Morgenstern şi Gregor Schilenzauer.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite