INEDIT Amatorii de curling pot practica acest sport doar la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele trecute, câţiva braşoveni au înfiinţat Federaţia Română de Curling, iar la acest for sunt afiliaţi, în acest moment, 30 de sportivi.

Primul antrenament oficial după afiliere a avut loc sâmbăta trecută, în incinta Patinoarului Olimpic din Braşov. Cei interesaţi să practice acest sport, sau să asiste la o demonstraţie de curling, o pot face în cursul săptămânii viitoare, la Patinoarul Olimpic din Parcul Tractorul.

Vom purta unele discuţii cu cei de la Patinoarul Olimpic, pentru a organiza cursuri şi demonstraţii de curling.

Pentru cei care doresc să practice acest sport vom pune la dispoziţie echipamentul corespunzător, iar persoanele abilitate vor face instructajul adecvat.

Ne-am gândit să aducem acest sport în România fiindcă nimeni nu a promovat curlingul în ţara noastră. Deja am primit multe solicitări şi, pe parcurs, vom încerca să organizăm cursuri măcar 2-3 zile pe săptămână", a declarat unul dintre iniţiatorii acestui proiect, Allen Coliban.  

Declarat sport olimpic, curlingul este popular în ţările care au o adevărată cultură şi istorie printre sporturile de iarnă. Apărut în Scoţia, în prima jumătate a secolului al XVI-lea, curlingul este un sport de echipă, care se desfăşoară pe o pistă îngheţată, conceptul fiind similar cu cel de la popice.

Scopul jocului este de a direcţiona bile de piatră de 19,96 kg, prevăzute cu mâner, cât mai aproape de centrul ţintei desenate pe gheaţă, denumită „casă". În luna mai se va organiza, probabil la Braşov, primul Campionat Naţional de curling.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite