Cei mai valoroşi biatlonişti din Europa se întrec la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 29 septembrie - 2 octombrie este programată cea de-a patra ediţie din România a Cupei IBU la schi role. Competiţia va inaugura noua bază de biatlon de la Râşnov, pe Valea Cărbunării.

La evenimentul care a debutat astăzi, cu antrenamentele oficiale, vor lua parte 68 de sportivi din România, Bosnia, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Moldova, Rusia, Serbia, Slovacia, Turcia sau Ungaria.

La finalul săptămânii vor avea loc următoarele probe: mâine, concurenţii se vor întrece, de la ora 10.00, la sprint, vineri va avea loc proba de pursuit, iar sâmbătă se vor desfăşura probele mixte de ştafetă. România va fi reprezentată la competiţie de cea mai valoroasă biatlonistă, Eva Tofalvi.

La juniori vor participa Reka Ferencz, Remus Faur şi Roland Gerbacea. Pista de biatlon de la Râşnov este cea mai performantă din ţară, având 2,5 kilometri lungime, 6 metri lăţime şi 30 de linii de tragere.

Joi, la inaugurarea bazei de bilaton va participa şi ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, alături de oficiali ai Comitetului Olimpic Român, care vor fi prezenţi şi la şedinţa Comisiei de organizare a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013.

Râşnovul va organiza o competiţie extrem de puternică şi vom avea parte de biatlon de calitate, întrucât aici vor sosi cei mai valoroşi sportivi din Europa.

România are pretenţii la o medalie de aur prin Eva Tofalvi, dar şi Reka Ferencz sunt convins că va avea o evoluţie remarcabilă", a declarat Puiu Gaşpar, secretarul Federaţiei Române de Schi Biatlon.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite