FOTOGALERIE „Play Bike - On the rocks“, concurs de mountain bike downhill la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul va avea loc în perioada 10-11 septembrie, la Braşov, pe muntele Bunloc şi perimetrul de la baza sa, precum şi în zona staţiei de telescaun. 

„PlayBike - On the Rocks" este un concurs de mountainbike downhill (coborâre cronometrată cu o bicicletă de munte dedicată, pe un traseu special amenajat) aflat la prima sa ediţie, ce îşi propune să devină în scurt timp evenimentul gravitaţional numarul unu al scenei din România. Organizatorii îşi propun să exploateze cu maximă eficienţă potenţialul natural oferit de împrejurimile Braşovului, o adevarată binecuvântare pentru localnici şi pentru oaspeţi.

Istoria mountainbiking-ului românesc se află în strânsă legătură cu Braşovul: de-a lungul timpului, o sumedenie de concursuri naţionale, regionale şi internaţionale au avut loc în acest areal bogat în forme de relief spectaculoase şi deosebite. Ca singur exemplu, traseul de coborâre realizat cu ocazia Naţionalelor de downhill din 2004 este în continuare reperul clasic pentru parcursurile competiţionale din restul ţării, socotit cel mai solicitant şi dificil.

image

El este întreţinut constant de localnici prin mijloace proprii, deşi de şase ani n-a mai găzduit nici un concurs oficial. Ne propunem să construim pe acest fundament istoric al sportului nostru şi să transformăm zona Braşovului în cea mai importantă destinaţie pentru mountainbiking din România şi într-o adevarată carte de vizită pentru ţara noastră. Avem în plan o dezvoltare armonioasă cu beneficii multilaterale: pentru sportivi, pentru practicanţii entuziaşti, pentru comunitate, pentru natură şi pentru autorităţi.

„PlayBike - On The Rocks" este un eveniment naţional şi regional (balcanic/european) cu caracter internaţional, deschis participanţilor atât din ţară, cât şi din ţările învecinate (Ungaria, Bulgaria, Austria, Polonia, Ucraina, Moldova, Grecia, Serbia, Slovacia etc.)

Concursul se desfăşoară în aer liber (outdoor) şi uneşte oameni deosebiţi, iubitori ai naturii; este alternativ şi nonconformist. Pe lângă cursa propriu-zisă, mai există o serie de evenimente conexe:demonstraţii de virtuozitate, muzică, proiecţii video, petrecere etc.

image

Zona de desfăşurare a evenimentului este bine delimitată şi branduită, iar participanţii sunt organizaţi într-un paddock (zonă de standuri) similar celui din Formula 1 şi din circuitul mondial de mountainbike, unde spectatorii pot viziona ultimele creaţii în materie de tehnologie pe două roţi.

O expoziţie de profil cu cei mai importanţi distribuitori şi importatori din România este şi ea avută în vedere. Publicul are acces liber şi permanent în tot arealul evenimentului, mai puţin pe traseul de concurs şi în zonele rezervate organizatorilor.

Elementul central al evenimentului este concursul de coborâre cu bicicleta pe un traseu special amenajat cu obstacole specifice şi delimitat clar cu marcaje vizibile (downhill). Cursa este cronometrată cu un sistem de măsurare a timpului specializat şi ultramodern, cu afisaj pentru public în zona de sosire.

image

Participanţii vor putea să se antreneze pe traseu începând de joi, înainte de concurs. În ziua concursului vor avea loc două manşe. Prima manşă este cea de calificare: aceasta va „cerne" din concurenţi, va stabili ordinea plecării lor în finală şi îi va motiva suplimentar.

 Finala este punctul culminant al întregului eveniment: participanţii pleacă în ordinea inversă calificării lor (cei mai buni ultimii, la ecart mai mare), pentru a spori spectaculozitatea, rezultatul din această manşă stabilind învingătorul.

„PlayBike - On The Rocks" are mai multe categorii şi mai multe premii, pentru a atrage cât mai mulţi participanţi şi pentru a le oferi tuturor şansa de a învinge. Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul petrecerii de sâmbătă seara de la finalul evenimentului, unde va exista şi un loc special amenajat pentru un concurs de dirtjumping (freestyle) cu cei mai buni practicanţi români ai acestei discipline.

image

În zona de sosire a concursului de coborâre vor fi amenajate obstacole speciale pentru trial, unde vor avea loc demonstraţii de virtuozitate cu cei mai reputaţi practicanţi din această disciplină, pentru a atrage publicul şi pentru a menţine viu interesul acestuia pentru sport şi eveniment.

Tot la sosire, zona principală de atracţie pentru public, va rula în permanenţă muzică, iar un comentator specializat va oferi spectatorilor informaţii în timp real despre desfăşurarea concursului. Organizatorii îşi propun să ofere tuturor participanţilor la concurs cazare gratuită şi acces la transportul pe cablu inclus în taxa de participare.

Programul:

Vineri - 10 Septembrie

10:00 - 16:00 - înscrieri, antrenamente libere

16:00 - 18:00 - Trial show

18:30 - 20:00 - proiecţie de filme de profil

Sâmbătă - 11 Septembrie

09:00 - 12:00 - antrenamente obligatorii

12:00 - 14:00 - sesiune de calificări (seeding run)

14:00 - 14:20 - anunţarea celor calificaţi

15:00 - 17:00 - finala

20:30 - petrecere în Hala Săcele

21:30 - jam-session demonstrativ de dirtjumping

00:00 - ceremonia de premiere

Duminică - 12 Septembrie

- zi de dat pe traseu şi pentru sesiuni foto/video

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite