Tinerii baschetbalişti de la CSU Braşov, umiliţi de conducere? Vezi aici nemulţumirile sportivilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele motive ale unui sezon catastrofal pentru echipei de baschet masculin CSU Cuadripol Braşov încep să iasă la iveală.

Astfel, se pare că problemele financiare cu care se confruntă formaţia de la poalele Tâmpei şi-au pus serios amprenta şi asupra evoluţiei jucătorilor. După ani buni în care a evoluat pe prima scenă baschetbalistică, CSU Cuadripol Braşov este tot mai aproape de retrogradare, „studenţii“ terminând sezonul regulat pe ultimul loc al Diviziei A.

Dat afară de la echipă în luna ianuarie a anului 2011, după numirea în funcţia de antrenor principal a sârbului Milorad Perovic, extrema Flavius Tace, de 22 de ani, s-a plâns de comportamentul oficialilor formaţiei de sub Tâmpa. Acesta a trimis o scrisoare pe adresa de e-mail a redacţiei noastre, brasov@adevarul.ro, în care a enumerat câteva dintre problemele din interiorul clubului, care au avut consecinţe serioase la nivelul evoluţiei din teren a sportivilor.

Mai jos aveţi, integral, scrisoarea trimisă de Flavius Tace:

Numele meu este Tace Flavius, sunt student în anul II, la facultatea de Matematica si Informatica, din cadrul Universitatii Transilvania Brasov. Subiectul pe care vreau sa-l tratez este legat de baschet si de nedreptatile ce sunt facute.

Am ales Brasovul cand am terminat liceul, pentru posibilitatea baschetbalistica pe care mi-a oferit-o si anume de a avea sansa sa joc in Divizia A la o varsta relativ mica. In primul an, desi am avut un salariu mediocru, de 300 de lei, am primit banii mai prost decat ma asteptam, adica in octombrie, de Craciun, doua salarii, in martie inca doua si am ramas restant cu 2 salarii.

Nimic iesit din comun, tinand cont de anul de criza. Insa, in al doilea an, treburile au inceput sa exagereze in domeniul falsitatii. Salariul mi s-a marit la cinci milioane, pe care nu l-am primit niciodata integral. S-a propus o echipa de jucatori tineri romani, dar a fost adus Bubanja, care are 38 de ani si este si sarb.

Masa nu aveam duminica, iar portia pe care o primeam era una pentru copiii de scoala generala, nu pentru sportivi de performanta. Am castigat un singur meci in tot turul, iar acest lucru spune multe despre modul in care am fost tratati. Erau zile in care nu aveam ce manca si nici bani pentru a ne lua orice de mancare, asteptam sa vina ziua de luni, ora pranzului, sa ne potolim foamea. Vorbesc aici de mai multi colegi.

Ce s-a intamplat, insa, in iarna, cu mine, a fost de-a dreptul strigator la cer. Desi imi luasera 50 % din salariu, pe un motiv extraordinar de prost, ramasesem si cu inca doua salarii de luat, deci 1.000 de lei. Urma sa fie un cantonament in Serbia, iar pe 3 ianuarie, la reuniune, am venit la echipa.

Am anuntat atat conducerea, cat si pe antrenorul de atunci, Bubanja, ca nu mai pot veni la toate antrenamentele, zi de zi, pentru ca va incepe sesiunea, si oricum aveam o problema de sanatate ce-mi impunea sa stau fara efort fizic sustinut, cel putin 30 de zile.

Pe 4 ianuarie am primit un telefon in care mi se spunea ca nu mai fac parte din lot, sa eliberez camera de camin si sa plec. Problema este ca eu, fiind student la buget, aveam camin de la facultate si am facut schimb cu locul oferit de echipa, pentru a fi mai aproape de baietii care-mi sunt colegi, de echipa, de fenomen, in sine, iar ei m-au dat afara fara sa-mi asigure un loc în care sa stau.

Practic, singurul student la Transilvania pe care-l aveau din afara orasului si ,fara falsa modestie o zic, la o facultate destul de grea, ei l-au dat afara cu doua saptamani inainte de sesiune.

Am fost nevoit sa caut urgent ceva cu chirie, am dormit o noapte chiar si in masina, iar acum stau cu chirie, am restante de 1.600 de lei de luat de la ei si vad ca se tot lauda pe peste tot ca au echipa de studenti, cand adevarul este ca, in afara de Paliciuc, care este brasovean, nu mai este nimeni student din aceasta echipa...Astea sunt faptele pe care am vrut sa le pun in evidenta...“.

În replică, preşedintele grupării CSU Cuadripol Braşov, Gabi Calancea, a menţionat: Decizia de a se renunţa la serviciile jucătorului Flavius Tace a aparţinut exclusiv antrenorului Milorad Perovic. În ceea ce priveşte problema cu locul din cămin, noi, cei de la CSU, avem un număr restrâns de locuri.

Am înţeles că el ar fi dorit să se mute în gazdă înaintea sesiunii, iar apoi, când a vrut să se întoarcă în cămin, nu am mai găsit locuri. Este adevărat că are de primit bani şi vom face tot posibilul să-i restituim suma restantă.

Sunt probleme financiare la CSU, dar toate echipele din Divizia A au restanţe către jucători. Noi şi în momentul de faţă ne descurcăm destul de greu cu plata salariilor către jucători

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite