Spectacol pe gheaţă asigurat de patinatori de renume mondial VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanja Szewczenko şi Norman Jeschke
Tanja Szewczenko şi Norman Jeschke

În această seară, de la ora 18.00, va avea loc deschiderea oficială a Patinoarului Olimpic din Parcul Tractorul.

În debutul ceremoniei, atmosfera va fi întreţinută de patinatori care au făcut istorie în sportul pe gheaţă. Germanii Tanja Szewczenko (n. 26 iulie 1977) şi Norman Jesche (n. 2 martie 1979) vor susţine un număr special de dans pe gheaţă, cu diferite numere acrobatice.

Cei doi au renunţat la cariera sportivă în urmă cu patru ani şi s-au dedicat exclusiv unui spectacol pe gheaţă, care include reprezentaţii în toată lumea, sub denumirea de „Holiday on Ice".

Născută în Düsseldorf, Tanja Szewczenko a fost medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 1994 şi s-a clasat pe trei la Campionatul European din 1998. În toamna anului 1997, Tanja a câştigat Cupa „On Ice", învingând-o pe candidata la titlu, Irina Slutskaya.

Szewczenko era văzută ca favorită pentru câştigarea unei medalii de aur la Jocurile Olimpice de iarnă din 1998, în Nagano, dar o gripă puternică a împiedicat-o să ia parte la Olimpiadă.

Sportiva din Germania s-a retras oficial din competiţiile sportive de patinaj în anul 2000, concentrându-se pe cariera de model şi actriţă. Începând cu anul 2002, Tanja a jucat rolul de Katinka Ritter în telenovela germană „Unter Uns", iar din septembrie 2006, până în 2009, a avut apariţii în telenovela „Alles was zahlt", difuzată de RTL Germania.

Norman Jesche a început patinajul concurând individual, dar mai târziu a trecut la proba pe perechi. În 1997, acesta a devenit campion naţional de juniori, clasându-se pe locul 14 la Olimpiada de iarnă din 2002.

Împreună cu patinatoarea daneză Mikkeline Kierkgaard, Norman a câştigat bronzul în 2004, la Campionatul naţional de patinaj artistic.

Norman Jeschke a lucrat pentru armată germană până în noiembrie 2005, iar în 2006, el a făcut parte din show-ul „Stele pe Gheaţă". Din ianuarie 2009, Norman participă alături de Tanja Szewczenko la show-ul „Holiday On Ice".

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite