Braşov: Personalul redistribuit din spitalele desfiinţate nu s-a acomodat la noul loc de munca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daca in cazul medicilor, situatia a fost mai delicata, deoarece specialitatile lor nu erau compatibile cu nevoile unitatilor din Brasov, in cazul asistentelor medicale si a infirmierelor s-au gasit mai usor solutii.

"Redistribuitii" s-au prezentat la noile locuri de munca, dar destui au renuntat dupa cateva zile. Unii au spus ca naveta este prea scumpa, iar altii nu au reusit sa se acomodeze cu ritmul de munca, notează ziare.com.

Nu s-au acomodat

Astfel, potrivit managerului, Spitalului Clinic de Copii, dr. Ioan Mazgareanu, la acest spital au fost redistribuite cinci asistente si patru infirmiere. "Dintre asistente, doua erau in concediu de ingrijire a copilului in varsta de pana la doi ani, deci au fost angajate doar pe hartie, iar doua si-au dat demisia dupa cateva zile de la inceperea activitatii. Dintre infirmiere, doua au plecat dupa cateva zile motivand ca nu fac fata. Medici nu am luat, deoarece nici unul nu avea specialitatea de care aveam noi nevoie", a declarat managerul.

Nici la Spitalul Judetean Clinic Judetean de Urgenta, nu au ramas toti "redistribuitii". Aici a fost repartizat un medic radiolog, de la Spitalul din Codlea si 40 de asistente si infirmiere. "Dintre cele 41 de persoane acceptate, doar 35 au mai fost angajate", a declarat managerul SCJU, Marius Neculoiu.

In schimb, de la Spitalul de Neurologie si Psihatrie, din 20 de persoane angajate in urma redistribiurii, una singura a demisionat. "Am preluat, de la spitalele din judet, 10 asistente medicale, trei infirmiere, patru ingrijitoare, doi medici si un biolog. A plecat o singura asistenta, care ne-a spus ca si-a gasit un post la Maternitate", a declarat managerul unitatii, dr. Alexandru Grigoriu.

La Maternitate, au fost redistribuite 15 asistente si sase infirmiere si ingrijitoare, si, din informatiile oferite de conducerea unitatii, trei dintre asistente au si plecat.

Exceptie la Spitalul TBC

Singura exceptie a fost la Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC) din Brasov, unde a fost redistribuit un medic, trei asistente si o ingrijitoare si nimeni nu a demisionat. "Incercam sa deschidem la Sacele o sectie a dispensarului nostru, in care sa isi desfasoare activitatea o parte a personalului redistribuit, respectiv medicul, ingrijitoarea si doua asistente", a declarat managerul Spitalului, dr. Dan Moraru, citat de ziare.com.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite