Vom avea doar trei spitale în Braşov?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Prefecturii Braşov vor înainta Ministerului Sănătăţii o nouă propunere privind comasarea spitalului. Astfel, Spitalele din Săcele, Codlea şi Victoria vor rămâne uniăţi pentru boli cronice, Spitalul de Boli Infecţioase va fi comasat cu cel de Pneumoftiziologie, iar Spitalul Judeţeanul cu Pediatria şi Maternitatea. Spitalul de Neuropsihiatrie va rămâne de sine stătător.

Propunerea autorităţilor locale este ca spitalele din municipiul Braşov să fie comasate în trei unităţi. „După discuţiile avute cu toţi factorii de decizie, noi propunem ca Spitalul de Neuropsihiatrie să rămână singur, să fie comasate Spitalele de Boli Infecţioase cu cel de Pneumoftiziologie, iar Spitalul Judeţean cu Spitalul de Pediatrie şi Maternitatea. Această din urmă comasare ar fi benefică, de exemplu, pentru Spitalul de Pediatrie care nu poate primi fonduri de la Ministerul Sănătăţii pentru Unitatea de Primiri-Urgenţe din cauză că nu este Spital Judeţean. Comasarea cu Spitalul Judeţean va face posibilă această finanţare", a spus pentru bzb.ro subprefectul Carol Ambrus.

Policlinici cu program prelungit

Edilii nu sunt de acord cu transformarea spitalelor municipale în azile de bătrâni. Se propune ca spitalele din Săcele, Codlea şi Victoria să rămână unităţi medicale, dar pentru boli cronice. Totodată, în cele trei localităţi se va pune un accent mai mare pe asistenţa medicală în ambulatoriu.
„O variantă este aceea ca autorităţile locale să pună la dispoziţie un spaţiu, să suporte cheltuielile de întreţinere, iar activitatea medicală să fie susţinută de CAS. Ar fi un fel de policlinici, cu program de 12 - 18 ore pe zi. Spitalele de boli cronice nu vor avea sistem de gardă, iar internările se vor face de către medicii de familie. În ceea ce priveşte urgenţele, acestea vor fi transportate la Spitalul Judeţean sau la Spitalul Municipal Făgăraş. Noi credem că este o reformă pertinentă a sistemului sanitar braşovean, mai ales că şi autorităţile publice locale fac un efort pentru a menţine spitalele şi asistenţa medicală pentru cetăţeni", a explicat pentru bzb. ro subprefectul Carol Ambrus.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite