Hocus-pocus cu spitalele braşovene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Aldea a fost unul dintre primii pacienţi internaţi la Codlea după redeschiderea spitalului.
Nicolae Aldea a fost unul dintre primii pacienţi internaţi la Codlea după redeschiderea spitalului.

După ce în luna aprilie, Ministerul Sănătăţii a decis desfiinţarea unităţilor de la Codlea, Victoria şi Săcele, acum spitalele îşi reiau activitatea.

Cea mai mare luptă s-a dat pentru spitalul din Codlea. Oamenii au ieşit în stradă, au blocat DN1, iar în final lupta s-a mutat în instanţă.

Magistraţii au decis redeschiderea spitalului, iar luna trecută au şi fost internaţi primii pacienţi. Totuşi, la Codlea, nu mai sunt 77 de paturi conform reorganizării, ci doar 40. „Au fost redeschise secţiile de Interne şi de Pediatrie şi conform schemei aprobate de minister nu vom mai avea secţia de Chirurgie şi cea pentru bolnavi cronici, specialităţi care vor rămâne doar în Ambulatoriu", ne-a explicat Claudia Coste, managerul unităţii sanitare. Se va înfiinţa însă o secţie pentru îngrijiri paliative, care va avea zece paturi.

Urgenţe şi radiologie la Victoria

Săptămâna aceasta s-a redeschis şi Spitalul din Victoria. Unitatea va avea secţie de urgenţă, laborator de analize şi radiologie.

„Ne-a interesat foarte mult ca la Spitalul din Victoria să fie preluate urgenţele şi să se şi efectueze unele investigaţii medicale. Noua structură este avizată din 15 decembrie, iar acum s-a demarat procedura de angajare a personalului medical. Aici îşi vor desfăşura activitatea cinci medici, dintre care trei specializaţi în medicină de urgenţă, un medic de laborator şi unul de imagistică, precum şi 13 asistente. În cadrul UPU vor exista cinci paturi, destinate stabilizării pacienţilor", a declarat Alexandru Bălescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

Redeschiderea unităţii din Victoria era necesară deoarece în zonă sunt foarte multe accidente rutiere, iar victimele trebuie să primească rapid îngrijiri medicale. Distanţa până la Braşov este de 80 de kilometri, astfel că o unitate de primire urgenţe în zonă era vitală.

Speranţe la Săcele

Şi Spitalul din Săcele va fi redeschis în curând. Se aşteaptă încă avizul de la Ministerul Sănătăţii.
„Spitalul din Săcele va avea o secţie de Boli interne cu 20 de paturi, una de Pediatrie cu 20 de paturi şi o alta de Medicină paleativă, cu 10 paturi. Tot aici va funcţiona o cameră de gardă, o farmacie, un laborator de analize, radiologie şi cabinete pentru tratament ambulatoriu. Am fost în audienţă la Ministrul Sănătăţii şi avem promisiuni că problema se va rezolva într-un timp rezonabil, cel mai probabil în luna ianuarie a anului viitor", a mai spus Alexandru Bălescu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite