Află cât de performante sunt spitalele din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Braşov
Spitalul Judeţean Braşov

Ministerul Sănătăţii a publicat ieri lista completă ce cuprinde clasificărea spitalelor publice sau private, dar şi a clinicilor din toată ţara.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a obţinut o clasificare de categoria a II a, adică nivel de competenţă înalt. Practic, conform clasificării, Judeţeanul deserveşte atât braşovenii, cât şi locuitorii judeţelor învecinate.

În plus, tot conform grilei de clasificare, unitatea are un nivel înalt de dotare şi poate oferi servicii medicale cu grad mare de complexitate. Maternitatea, Pediatria, Neurologia şi Spitalul de Boli Infecţioase au fost încadrate tot la nivelul II, dar ca spitale de monoprofil, adică sunt axate pe o singură specialitate.

Spitalul Militar a primit categoria a III-a care se acordă spitalelor cu grad de competenţă mediu.

În judeţ se vor trata, doar cazuri uşoare

Spitalele din Făgăraş, Rupea şi Zărneşti au fost încadrate la nivelul IV de competenţă, adică pot trata doar cazuri mai uşoare şi nu urgenţe majore. Aceeaşi clasificare a primit-o şi Vital Med Center SC Trade Mark Audit SRL P.C. şi Spitalul „Sf Constantin" .

Sanatoriul de Nevroze din Predeal şi Spitalul de Pneumoftiziologie sunt de categoria a V-a., adică oferă servicii paleative şi tratează bolnavi cronici. În aceeaşi categorie s-au mai încadrat Hospice „Casa Speranţei", Clinica New Medics, Clinica Eva, dar şi Clinicile ICCO.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite