Spital privat de 20 de milioane de euro, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce sistemul sanitar de stat pare să se prăbuşească, oamenii de afaceri ridică la Braşov clinici private. Spitalul care se construieşte în fostele hale Colgate-Palmolive va fi cea mai mare unitate medicală interdisciplinară din ţară.

Spitalul se va întinde pe o suprafaţă de 8000 de metri pătraţi şi va avea 133 de paturi. Unitatea va include patru săli de operaţie şi o secţie de terapie intensivă. Pacienţii vor avea la dispoziţie un laborator modern de analize medicale şi unul de imagistică.

„Spitalul se va deschide în această toamnă, iar pentru început 100 de persoane vor face parte din aparatul personalului medical. Încercăm să îi atragem pe cei mai buni medici, care să ofere servicii de calitate tuturor pacienţilor", a explicat Bogdan Angheloiu, reprezentantul investitorilor. Costurile pentru amenajarea clădirii şi dotarea medicală se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.

La Braşov mai funcţionează o clinică privată de cardiologie şi ortopedie şi o clinică de obstretică-ginecologie.

În timp ce unităţile private prosperă, Spitalul Judeţean are de achitat datorii de 850.000 de euro numai către firmele care au executat reabilitarea unei părţi a unităţii medicale. În plus, mai sunt datorii de 16 milioane de lei către furnizori. Medicii se plâng şi de neajunsuri legate de dotări.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite