Braşovean mort în faţa spitalului închis de reformă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a murit ieri, după ce miercuri seara a fost resuscitat pe caldarâm, în faţa spitalului închis din Codlea. Ştefan Lungu, de 57 de ani, a fost adus de familie, de urgenţă, la spitalul din Codlea, însă programul la Urgenţe se terminase deja, cu două ore înainte să i se facă rău.

Originar din Făgăraş, dar stabilit în urmă cu mai bine de 25 de ani în Vaslui, acolo unde s-a căsătorit, Ştefan Lungu venise miercuri, într-un concediu, la rudele soţiei de la Codlea. După ce a petrecut câteva ore muncind prin gospodărie, bărbatul şi rudele acestuia s-au gândit să se relaxeze, însă distracţia a avut un final nefericit.

În jurul orei 21.00, după ce a mâncat şi a băut ceva, bărbatul de 57 de ani a început să se simtă rău, să vomite şi în cele din urmă a leşinat. Rudele l-au dus de urgenţă la spitalul din Codlea, dar nu au mai găsit pe nimeni la camera de gardă. Unitatea medicală acoperă, la ora actuală, doar serviciu de urgenţă, care funcţionează între orele 8.00 şi 20.00.

Când au văzut lacătul pus pe porţile spitalului, rudele bărbatului au sunat la 112, însă la faţa locului a ajuns, după 20 de minute, o ambulanţă din Braşov, întrucât cea din Codlea era la alt caz. Medicii au încercat mai bine de o oră să-l resusciteze pe bărbatul care intrase în stop cardio-respirator.

În jurul orei 22.30, pacientul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Braşov, dar a murit ieri dimineaţă. Ştefan Lungu a lăsat în urma lui două fete, de 25 şi 21 de ani. Mezina este surdo-mută, iar fata cea mare este plecată la muncă în Italia.

Claudia Coste, managerul spitalului din Codlea. Foto: Bogdan Crăciun

image

Bărbatul băuse doi litri de bere

După ce a mâncat şi a băut cam un bidon de bere, a început să se simtă rău. A vomitat, iar în câteva minute a căzut pur şi simplu din picioare. Din acel moment şi-a pierdut cunoştiinţa şi nu şi-a mai revenit. Noi l-am adus la spitalul din Codlea şi l-am ţinut 20 de minute, în braţe, în faţa porţilor închise.

Nimeni nu ne-a ajutat. Abia la 20 de minute au ajuns două ambulanţe şi medicii au încercat să-l resusciteze. Dacă erau medici la spital, poate că ar fi avut o şansă şi nu murea", a declarat cumnata răposatului, Virginia Roaită.

Dacă omul era preluat de medici imediat după infarct, avea şanse mari să supravieţuiască. Aşa, noi nu am avut ce face. În prezent, la spitalul din Codlea sunt doar două asistente, două infirmiere şi trei medici, care lucrează prin rotaţie. Sperăm ca în cel mult o lună unitatea medicală să se redeschidă", a declarat Claudia Coste, managerul spitalului din Codlea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite