Secţia de Urologie se mută în Pavilionul Tractorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovenii trebuie să ştie că anumite servicii medicale vor fi acordate în alte clădiri faţă de cele pe care le ştiau până acum. Ministerul Sănătăţii şi-a dat avizul pe noua structură a Spitalului Judeţean, care a rămas la 915 paturi. Aceasta a fost afişată şi pe site-ul Spitalului Judeţean Braşov, hospbv.ro.

Din noua structură dispar 6 paturi de la ATI Chirurgie şi 5 paturi de la Cardiologie Cronici de la Tractorul. Apar în schimb 5 paturi în compartimentul de Gerontologie, care va funcţiona la Mârzescu.

Secţia de Urologie de la Mârsecu se va muta la Tractorul. Secţia va avea 50 de paturi, din care 5 vor fi pe Anestezie Terapie -Intensivă (ATI), iar alte 5 pe Transplant Renal, relatează bzb.ro
La Tractorul va mai fi o Secţie de Medicină Internă, cu 60 de paturi, din care 10 sunt destinate compartimentului Cardiologie Cronici, dar şi o secţie de 25 de paturi de recuperare, medicină fizică şi balneologie şi un compartiment de Medicina Muncii, cu 6 paturi.

Bolile dermato-venericele se vor trata la Astra
Pavilionul Astra îşi schimbă şi el „compartimentarea". În total, vor fi un 70 de paturi, din care 10 pentru compartimentul Endocrinologie, 20 pentru compartimentul Reumatologie, 25 pentru secţia Recuperare, medicină fizică şi balneologie şi doar 15 pentru compartimentul de Dermato-venerologie. Până acum, compartimentul de Dermato a funcţionat în pavilionul Tractorul.
Secţie de Interne, la Mârzescu
După mutarea Urologiei, pavilionul Mârzescu va avea o secţie de Medicină Internă (II), cu 45 de paturi, din care 5 vor fi destinate Compartimentului de Geriatrie şi Gerontologie, unde vor fi 2 medici specialişti.

Oncologia se va muta la Tractorul
Oncologie fincţionează acum în sediul de pe Brâncoveanu. „Clădirea de pe Brâncoveanu este revendicată, astfel că cele 50 de paturi de la oncologie şi 25 de la radioterapie urmează să fi mutate până în 2012 în pavilionul de la Tractorul", a mai spus Gabriel Stanciu, pentru bzb.ro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite