Doi ofiţeri SRI, implicaţi în dosarul şpăgii lui Ionel Spătaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre ofiţerii Bogdan Breja şi Alexandru Muşat, pe care anchetatorii îi cercetează, în libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Doi ofiţeri din cadrul SRI Braşov sunt cercetaţi de către procurorii anticorupţie în dosarul şpăgii primite de şeful Protecţiei Consumatorului Braşov, Ionel Spătaru. Este vorba despre ofiţerii Bogdan Breja şi Alexandru Muşat, pe care anchetatorii îi cercetează, în libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită. La scurt timp după demararea anchetei, când şefii lor au aflat că au legătura cu mita primită de Ionel Spătaru, cei doi au rămas fără loc de muncă. Ei au fost trecuţi în rezervă săptămâna trecută.

„Serviciul Român de Informaţii a cooperat cu DNA de la începutul anchetei, în toate etapele de documentare oficială. În momentul în care s-a constatat implicarea lor, s-a dispus trecerea lor în rezervă", a spus Sorin Sava, şeful biroului de presă al SRI.

În ceea ce-l priveşte pe Ionel Spătaru, acesta va fi prezentat, miercuri, judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, când se va judeca recursul formulat de el după ce Tribunalul Bucureşti a decis să-l aresteze 29 de zile pentru luare de mită.

Ionel Spătaru a fost prins, în flagrant, de procurorii DNA, structura centrală, în data de 12 octombrie, în timp ce primea o mită de 60.000 de euro de la administratorul unei firme, pentru a emite o autorizaţie de funcţionare. Ionel Spătaru a pretins în total suma de 300.000 de lei, din care a primit 60.000 de euro, în două tranşe.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite