Produse 100 % naturale, în Piaţa Sfatului din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirosul ademenitor al sarmalelor se va simţi în toată Piaţa Sfatului
Mirosul ademenitor al sarmalelor se va simţi în toată Piaţa Sfatului

Slow Food vă aşteaptă începând de mâine şi până pe 23 decembrie cu produse delicioase. Braşovenii sunt invitaţi să-şi facă aprovizionarea pentru masa de sărbători de la ediţia de Crăciun a Târgului Slow Food.

Mult aşteptata ediţie a târgului de produse 100% naturale reuneşte, chiar „în buricul târgului", 35 de producători din toată ţara. Bunătăţile variate şi gustoase sunt perfecte pentru familie şi pentru oaspeţii care vă vor călca pragul de sărbători.

Târgul de Crăciun „Roadele Pământului" vă oferă pâine pe vatră, afumături, şorici, peşte afumat, murături, brânză sau turtă dulce. De asemenea, ca să umpleţi paharele invitaţilor voştri, aveţi de ales între vinurile ecologice de Târnave şi cele trei tipuri de schnapps de la Râşnov: de zmeură, cireşe sau pere Williams.

Sarmale, cozonaci şi prăjituri de casă

Braşovenii pofticioşi sau cei care nu au timp să gătească, pot opta pentru sarmale, cozonaci şi prăjituri de casă. În afară de aceste delicatese şi de schnappsul, realizat după vechi reţete săseşti, noutăţile acestei ediţii sunt pâinea integrală cu cartofi şi coaptă în cuptor cu lemne, de la Tuşnad şi uleiul din seminţe de dovleac, produs la Turda.

În plus, pe lângă produsele tradiţionale de sezon, la târg veţi găsi marţipan unguresc, siropuri şi gemuri naturale, plante medicinale, miere, suc de mere şi multe altele. Dacă poposiţi la cele două standuri ale organizatorilor, veţi avea ocazia să serviţi mâncăruri gătite şi să vă încălziţi cu vin şi ţuică fierte.

Pe lângă mirosul ademenitor al preparatelor specifice sărbătorilor de iarnă, atmosfera de basm va fi transmisă şi de grupul de colindători ai Societăţii Junilor din Şcheii Braşovului, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, care vor cânta colinde transilvănene şi specifice  Şcheiului.

Târgul poate fi vizitat până pe 23 decembrie, între orele 11:00-20:00, cu excepţia ultimei zile, când se va deschide de la orele 09.00 şi se încheia la orele 14.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite