ALEGE SIMBOLUL BRAŞOVULUI Votează aici imaginea care poate reprezenta cel mai bine oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii de la ADS şi brasov.adevarul.ro demarează o campanie inedită: „Alege simbolul oraşului tău" . Vă propunem să alegem împreună simbolul care reprezintă cel mai bine Braşovul.

Fie că este vorba de un monument, fie că este vorba despre un simplu loc de întâlnire, încercăm să identificăm locul sau monumentul care ar putea deveni reprezentantiv pentru Braşov.

Pe lista noastră de propuneri apar 11 dintre monumentele sau locurile de interes din oraş. Începând de astăzi, puteţi să votaţi şi chiar să sugeraţi alte obiective ce ar putea deveni simboluri ale oraşului. ÎN PARTEA DREAPTĂ, PE COLOANA DIN MIJLOC, POŢI VOTA SIMBOLUL PREFERAT DE TINE!

Iată propunerile noastre:

Muntele Tâmpa. Este declarat rezervaţie naturală, datorită speciilor de animale şi plante rare care se găsesc pe acest munte. Pe Tâmpa se poate ajunge pe mai multe căi: există cele 25 de serpentine, treptele lui Gabony, drumul Cavalerilor, vechi din vremea cetăţii Braşovia, sau drumul pentru maşină de „la iepure". Cei neobişnuiţi cu drumeţiile lungi pot lua telecabina. Priveliştea din vârful Tâmpei, de pe terasa de piatră construită în 1873, oferă o splendidă panoramă asupra oraşului.

image
image

Piaţa Sfatului Acesta este probabil cel mai cunoscut şi vizitat loc al Braşovului, unde sunt organizate diverse evenimente cultural-artistice, concerte în aer liber. Piaţa Sfatului era, în Evul Mediu, locul în care în Braşov se organizau târguri. Se ajungea în piaţă prin strada Vămii (actuala Mureşenilor), iar lângă stradă erau vămuite mărfurile.

image

Biserica Neagră Lăcaşul este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei. Biserica Neagră este celebră nu doar prin dimensiunile sale, ci şi prin faptul că aici se află cel mai mare clopot din România, un clopot din bronz care cântăreşte şase tone. Corul susţinut de contraforţi exteriori, decoraţi cu edicole care adăpostesc statui de sfinţi, constituie unul din puţinele exemple de acest tip din Transilvania.

image

Strada Republicii Republicii este principalul loc de promenadă, dar şi de shopping, iar pe timpul verii strada este împânzită de terase. Strada este construită la sfârşitul secolului XIV, iar pe vremuri purta numele de strada Porţii.  În 1519 a avut loc un incendiu, care a devastat şi jumatate din strada Porţii, iar în1802 un cutremur  a afectat din nou această stradă.

image

Livada Poştei A devenit un loc de întâlnire pentru braşoveni, dar şi un important punct de reper pentru turiştii care merg spre Poiana Braşov. De asemenea, Livada este cel mai mare capăt de linie al RAT, de aici plecând autobuze spre aproape toate colţurile oraşului.

Strada Sforii Alături de Podul Milvio, din Roma, de Poarta Sărutului, din Târgu Jiu, sau de Cipru, unde s-a născut zeiţa iubirii, şi de grădina unde se plimbau Simone de Beauvoir şi Jean Paul Sartre, Jardin du Luxemburg, din Paris, strada Sforii a devenit unul dintre cele mai romantice locuri din Europa. Strada, cu o lăţime ce variază între 111 şi 135 cm şi 80 m lungime şi veche de 400 de ani, este situată în inima Cetăţii Braşovului. Pe vremuri era folosită pe post de cale de acces pentru pompieri.

image

Prima Şcoală Românească Primele cursuri în limba română au avut loc aici în 1583. Actuala clădire datează din anul 1760 şi, în prezent, aici funcţionează „Muzeul Prima Şcoală Românească" (sub conducerea profesorului preot Vasile Oltean), care adăposteşte 4.000 cărţi vechi şi peste 30.000 documente.

image

Cetăţuia Braşovului A devenit obiectiv turistic din anul 1982, când a fost preluată de Aro Palace. Aici funcţionează acum un restaurant şi o terasă. Cetatea datează din anul 1524 şi are formă de stea, fiind folosită pentru apărare strategică. În 1773 a funcţionat ca şi închisoare pentru prizonierii turci şi francezi, iar în timpul epidemiei de ciumă aici era o secţie pentru cei cu simptomele bolii.

image

Turnul Alb şi Turnul Negru Construit între anii 1460 şi 1494, Turnul Alb impresionează şi astăzi prin masivitatea şi zvelteţea liniilor sale arhitectonice. Situat la mică distanţă de Bastionul Fierarilor, pe o stâncă a Dealului Warthe, Turnul Negru din Braşov domina Şcheii cu dimensiunile sale, el trebuind să împiedice apropierea duşmanilor de zidurile oraşului. Zona turnurilor este loc de promendată şi de întâlnire în special pentru tineri.

image

Modarom Este loc de întâlnire pentru braşoveni şi un punct de reper în centrul oraşului. Până anul trecut, înainte de renovare, în zidurile clădirii se mai puteau încă vedea urmele gloaneţelor trase la Revoluţia din Decembrie 1989.

image

Patinoarul Olimpic Patinoarul de cinci stele a făcut „furori" în toată ţara graţie costului său de construcţie care oficial a ajuns la 9 milioane de euro. Acesta este amplasat în Parcul Tractorul, un loc frecventat zilnic de sute de persoane. Patinoarul Olimpic braşovean este primul obiectiv construit la cheie pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013.

Poarta Ecaterinei

image

Strada Mureşenilor

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite