Primarul din Sfântu Gheorghe, amendat cu 1.000 lei pentru că a dat jos drapelul României de pe o clădire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antal Arpad a fost sancţionat pentru că a dispus, în octombrie 2010, înlăturarea drapelului României de pe Casa cu Arcade, decizia fiind luată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, relatează mediafax.

Preşedintele Fundaţiei "Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe, Maria Peligrad, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a constatat că faptul că primarul Antal Arpad a dispus înlăturarea drapelului României de pe Casa cu Arcade întruneşte elementele constitutive ale infracţiunilor de ofensă adusă unor însemne naţionale şi de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi.

Parchetul a ales să aplice o sancţiune cu caracter administrativ de 1.000 de lei, pentru cele două fapte, şi nu a dispus începerea urmăririi penale.
Maria Peligrad a susţinut că decizia Parchetului arată că fundaţia are dreptul de a arbora drapelul României pe Casa cu Arcade, fiind o clădire publică.

De asemenea, preşedintele Fundaţiei "Mihai Viteazul" aşteaptă din partea primarului Antal Arpad "o dovadă de respect" faţă de drapelul statului şi să îl arboreze singur, arătând astfel că "nu dispreţuieşte simbolurile României şi poporul român".
Primarul Antal Arpad nu a dorit să comenteze decizia Parchetului.

"Nu comentez nimic în ceea ce priveşte decizii, amenzi, eu îmi văd de treaba mea, nu asta este treaba mea, să comentez, nu mă afectează, merg înainte. Nu-mi afectează acţiunile, puterea mea de lucru, linia politică pe care merg", a spus Antal.
Fundaţia "Mihai Viteazul" a depus, la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, la Parchet, o plângere penală după ce de pe Casa cu Arcade din Sfântu Gheorghe au fost îndepărtate drapelul României şi cel al UE, arborate de fundaţie.

Drapelul României a fost îndepărtat atunci la cererea conducerii Primăriei Sfântu Gheorghe. "Pe Casa cu Arcade există steagul oficial al oraşului, este steagul nostru, numărul unu, şi oricine orice steag mai vrea să pună acolo, fiind vorba de o clădire a Primăriei, vine şi ne cere şi atunci decidem dacă aprobăm sau nu. Dar asta este anarhie, că cineva se urcă pe o scară şi pune un steag. Mâine vine altcineva şi pune un alt steag", spunea atunci primarul Antal Arpad.

O parte din clădirea Casei cu Arcade, un monument istoric legat de evenimentele revoluţiei din 1848, adăposteşte ONG-uri din judeţul Covasna, dar acolo este amenajată şi o sală multifuncţională pentru conferinţe şi expoziţii.

Casa cu Arcade a intrat în patrimoniul municipalităţii în urmă cu mai bine de şapte ani, anterior adăpostind Arhivele Române.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite